Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN DEMİR'DEN İŞSİZLİĞE SAVAŞ AÇIKLAMASI

BAŞKAN DEMİR'DEN İŞSİZLİĞE SAVAŞ AÇIKLAMASI

 Fotoğraf

ARDAHAN’DA ÇANTA ATÖLYESİ AÇILDI

MEMET AVŞAR

İşsizlik sorununun aşılması için Ardahanda açılan çanta atölyesi işsiz ev hanımlarının yüzünü güldürdü.

Ardahan’da hayırsever bir iş adamının belediyeye hibe etti dikiş makineleriyle Ardahan Belediyesi tarafında çanta dikim atölyesi açıldı.

İlk etapta 10 kişi ile eğitim amaçlı üretime başlayan atölye bir ay içinde seri üretime geçerek,   yüzlerce kadının ekmek kapısı olacak. ilin  istihdam sorununa önemli derecede katkı sağlanacağı beklenen atölyede üretilen ürünler başta Ardahan esnafı olmak üzere komşumuz Gürcistan’a da ihracat edilecek.

Ardahan Belediye başkanı Faruk Demir, hedeflerinin arasında Ardahan’ın işsizlik sorununu tamamıyla çözmek olduğunu vurguladı. Demir, iş insanlarına seslenerek, iş insanlarının Ardahan’a yatırım yapmalarını istedi. Demir, devletin  doğu ve güneydoğuya önemli teşviklerinin olduğunu, iş adamlarını aynı zamanda bu teşviklerinden yararlanarak daha düşük bir maliyetle yatırım olanaklarının bulunduğunu bu yüzdende kendilerinin de  hem bürokraside, hem de belediye olarak yardımcı olacaklarını ifade ederek  iş adamlarını yatırıma davet etti.


21:19, 20.11.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500