Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇVAN KAPLANLARI ; CABİR YAZICI

HOÇVAN KAPLANLARI ; CABİR YAZICI

 Fotoğraf

HOÇVAN KAPLANLARI

CABİR YAZICI- HOÇVAN/HASKÖY: Hoçvan Hasköy doğumlu iş insanı Cabir yazıcı Hoçvan ‘ın kaanat önderlerinden Mehmet Yazıcı’nın oğludur.

Mehmet Yazıcı köyde sade yaşantısı olan bir çiftçi olmasına rağmen giyimiyle kuşamıyla ve medeni kişiliğiyle sadece Hoçvan’da değil Ardahan-Kars ve tüm bölgede sevilen, sayılan ve taktir gören bir toplum adamı.  İşin açıkçası üniversite öğrencilerinin doktora tezine konu olabilecek örnek teşkil edecek kadar önemli bir insan.

Bende o yörenin bir çocuğu olarak kendisini hep taktir etmiş ve saygı duymuşumdur. Böyle aydın insanların varlığı bana hep umut vermiştir.

Evet hani derler ya,’ Kaplandan kaplan düşer, pireden pire düşer’ bunun aksi durumu mümkün değildir.
İşte Cabir beyin Kaplanlığıda aileden geliyor. Hoçvanın öz evladıdır. Kısır dağının soğuğunu iliğine kadar hissetmiş, zorluklarla nasıl baş edeceğini çok iyi tecrübe etmiş, karaçayırında yırtık pantolon ve yalın ayakla top koşturmuş 2800 rakımlı topraklardan kopup gelen ve İstanbul gibi bir metropolde ‘Dilek pastaneleri ‘ adında dünya çapında bir marka yaratabilecek kadar üstün ticari becerisi olan kendini sıfırdan yeni baştan yaratmış bir iş insanı olarak karşımıza çıkıyor.

Dilek pastaneleri merkezi İkitelli- İstanbul ‘da bulunan ve yüzlerce şubesi olan , ülkemizde  ki önemli ticari potansiyellerden biri. İstanbul’un ünlü semtlerine gittiğinizde ilk gözünüze ilaki bir Dilek pastanesi ilişmiştir. Çoğunuz zaten biliyorsunuz anlatmama gerek yok.

İşte bu ünlü markanın sahibi Cabir bey, yüzlerce ailenin çocuğuna iş veriyor. Yüzlerce tencere onun bu çalışkanlığı ve becerisi sayesinde evlerde kaynıyor. Her yıl onlarca yoksul ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyor. Başı sıkışan her öğrenciye yardımcı olmayı hiç tereddüt etmeden yüzünü ekşimeden, güleç yüzüyle koşuyor   Aynı zamanda da çok mütevazi ve alçak gönülü bir insan. Bu kocaman yürekli adam yetiştiği aile ortamı nedeniyle hiçbir zaman egosuna yenilmemiş.

Hoçvan denilince yüzü gülüyor Cabir abinin, abi diyorum, çünkü kardeşi Yusuf (Tarkan) benim orta öğrenimimde sınıf arkadaşımdı. Kendisiyle eksi kırk derecede civarındaki havalarda çok top koşturduğumuz olmuştu,  bıçak gibi derimizi soğana çeviren Karaçayır sazağını az yemedik onunla. O yüzden bizim oralarda arkadaşlık beraberinde kardeşliğide pekiştiren bir kadim  medeniyete dönüşür.
Sonraki bütün yaşamlarımız bu zorlu coğrafyada yaşanmış çocukluğumuzun üzerinde şekillenir.

Cabir, Tarkan ve diğerleri bu gün büyük şehirlerde birer kaplana dönüşmüşlerse eğer, geçmişlerinde zorluklarla , acılarla, sevinçlerle ve manevi güzeliklerle harmanlanmış alınteri ve büyük bir emek yatıyor. 

Doğup büyüdükleri Hoçvan bölgesini hiç unutmadılar.  Bu gün Hoçvanspor Ardahan ilini temsil noktasına gelmişse hiç şüphesiz bu ailenin maddi ve manevi destekleri azımsanamaz. Bu gün bir çok Hoçvanlı çocuk doktor, hakim, mühendis, gazeteci olmuşsa hiç şüphesiz bu ailenin yardımıyla olmuştur.

Elbette para kazanmak güzel bir şey. Ancak kazanılan her kuruşun bir başka hayırlı işten kulanılması bir başka güzel bir şey.  Cabir Yazıcı bunu başardı. Ancak tek başına değil, mayası sağlamdı Mehmet Yazıcı’nın oğluydu ve Hoçvanlıydı, binlerce yılık kadim bir gelenekten geliyordu, bu kadim coğrafyanın sarışın, kumral, esmer çocuklarından biriydi.

Bu gün Hoçvan ‘da Cabir Yazıcılar varsa ümit var demektir. Bu gün biz Hoçvan ilçe olsun diyorsak, bildiğimiz bir şey vardır demektir. Buda demek oluyor ki Hoçvan Kaplanlarını yazmaya devam edeceğiz demektir.

Mehmet Avşar/ sabah


10:07, 30.10.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500