Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İSTANBUL ARDAHAN KÜLTÜR EVİ , ARDAHANLILARIN İSTANBULDAKİ YÜZ AKI

İSTANBUL ARDAHAN KÜLTÜR EVİ , ARDAHANLILARIN İSTANBULDAKİ YÜZ AKI

 Fotoğraf

Esenyurt’a ki İstanbul Ardahan Kültür Evi, toplumun her kesimine hizmet veriyor. Esenyurt Belediyesinin katkılarıyla  Ardahanlılar için yaptırılan İstanbul Ardahan Kültür Evi, içinde yaklaşık 200 kişinin ibadet edebilecekleri bir mescit, hemen alt katında yine 200 kişilik seyirci kapasiteli tiyatro salonu ve üst katlarda Ardahan ve İlçelerinin dernek büroları mevcut. Bu ilçeler, Göle, Hanak, Çıldır, Damal, Posof ve aday ilçe Hoçvan. Ayrıca müzik ve el sanatları kursları için salonlar, kütüphane ve toplantı salonu da unutulmamış.

Haftanın belirli günlerinde akşam ve yatsı namazı saatlerinde mahalle sakinleri giriş kata yer alan mescitte namazlarını kılıyor, tiyatro gurubu da alt kata ki tiyatro salonunda sahneleyecekleri oyunun provasını yapıyorlar.

Sekiz kişilik ekibin tamamının sinema ve tiyatro  konusunda uzman olduklarını belirten, oyunun yazarı ve yönetmeni  Gülşen Açıkgöz, ‘’biz şu anda tek perdelik bir oyun yapıyoruz. Ankara, Bursa, Diyarbakır, Van turnelerimiz olacak. Ayrıca kültür merkezlerinde ve belediyelerin düzenlediği etkinliklerde de yer alacağız. ’’dedi.

Oyunun başrol oyuncusu Eylem Doğan ise, ‘’ Bende bir kadın olarak, yine bir kadın olan  yönetmen arkadaşımla birlikte kadına şiddeti duyurmak için yola çıktık,  ‘sesimi duyuramadım’ adlı  bu oyunun içeriği bir nevi sosyal sorumluk projesi gibi düşünüyorum. Kadına şiddeti ve uyuşturucu kullanımını konu alan bir oyun, toplumun kanayan bir yarasına parmak basıyoruz.
Kadına şiddet o kadar ciddi bir konu ki, sokaklarda  bile kadına çarparak geçen gençler var. Erkek bazen kendinde yaşadığı öz güven sorununu evde karısında tatmin etmeye çalışıyor.

Gençlerimize bu tarz aktiviteler öneriyoruz, mutlaka sanatla ve müzikle uğraşmaları gerekir, kötü alışkanlıklarda kurtulmaları için.

Ardahan kültür evi yöneticileri  çok iyi insanlar beni çok şaşırttılar, bize çok iyi davrandılar, salonlarını açtılar, bütün isteklerimizi eksiksiz yerine getiriyorlar. Bende bir Ardahanlı olarak doğrusu gurur duydum. Böyle bir kültür evi yaptıkları için, böyle güzel insanlar tarafında, böyle güzel karşılandığımız için.
Hemen üst katımızda insanlarımız namazlarını kılıyorlar, alt kata da biz provalarımızı yapıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Çocukları  ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve insanlara faydalı hizmetler vermek için yola çıkan Ardahan Kültür Evi, Ardahan’ın 5 ilçesine ve ilçe olmaya aday Hoçvan’a umut oldu. Ayrıca Ardahanlı olmayanlara da umut oldu. İnsanlar bu Kültür merkezinde  günün 24  saatinde  faydalanmaktalar.
Başkan Efrail Çiftçi ve İstanbul Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven  Avşar’ın donanımlı ve vizyonlu yöneticiler olmaktan kaynaklanan bu önemli gelişmeler, özelikle kışın sosyal aktivitelerle  insanlarımıza bir şans oldu.HABER:  MEMET AVŞAR


12:27, 17.08.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500