Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN YILMAZ, BAŞINDA BULUNDUĞU DERNEĞİ ANLATI

BAŞKAN YILMAZ, BAŞINDA BULUNDUĞU DERNEĞİ ANLATI

 Fotoğraf


BAŞKAN YILMAZ, BAŞINDA BULUNDUĞU DERNEĞİ ANLATI

Ardahan -Hoçvan - Beşiktaş (Mucuc) dernek başkanı Ersan Yılmaz, dernekçiliği anlatırken, önemli ifadelerden bulundu. Yılmaz, ‘’ köylerdeki sorunları bilen biri olarak Beşiktaş derneğinin başkanlığını kabul ettim. Kışın diz boyu kar  yağar bizim oralara bilirsin, hayat bazen kar yağışından dolayı adeta felç oluyor. O yüzden yaşamı kolaylaştırmanın yollarını ancak imece usulü ve derneklerin doğru bir şekilde çalışmalarıyla sürdürebilirsiniz. Bu bilinçle  1 ay önce açılışını Sayın Ardahan  Valisi Mustafa Masatlı’nın yaptığı  çok amaçlı bir Kültür Evimizi hizmete açtık. 900 m’2 üzerinde inşa edilen ve 4 bin dönüm alana sahip olan Kültür  Evimiz yaklaşık 700 bin liraya mal oldu.

KÖYDE YAPILMIŞ ÖNEMLİ BİR YAŞAM MERKEZİ

Kışın artık cenazeler ve düğünler, sosyal etkinlikler, çok daha insani ve modern ortamlarda yapılacak. Kültür   evimiz kaloriferli ve konforludur. Zira her insanımız bizim için çok değerlidir, artık o gariban yıllar geride kaldı çok şükür. Artık eksi 40 derecede tezek ve sobaların devrine son verdik.  Çadırlarda soğuk su ile değil, burada İnsanlarımız Sıcak su ile abdestlerini alacak, cenazelerde ve düğünlerde daha insana yakışır bir ortamda yaşamlarını sürdürecekler.

Yazında köylerini özleyip te tatile gelenlerden evi olmayanlar  bu kültür evinin üst katında otel şeklinde yaptırdığımız odalarda kalabilirler.  Köyünü, yaylasını dolaşabilirler.

Köylülerimizin boş zamanlarında çay içebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir  kitap kafe  şeklinde de bir salonumuz var, oda yine  insanlarımızın  hizmetinde varlığını sürdürecek. Tabi ki bu geniş kapsamlı kültür evimizin eksiklikleri de var onları da önümüzdeki yıl inşallah tamamlayacağız.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Esenyurt’ da 2 katlı dernek binamızın  mülkiyeti yine derneğimize ait. Toplantılarımız  ve etkinliklerimiz  orada oluyor  köyümüzün sorunlarını tartışıyoruz,  geceler düzenliyoruz , ihtiyaç sahibi ailelere yardım ediyoruz,  öğrencilere burs veriyoruz. Kısacası derneğimizin faaliyetleri 12 ay boyunca devam ediyor. Derneğimize yardımlarını esirgemeyen ,çok değerli iş adamlarımızdan  baştan  Yılmaz Yılmaz, Saffet Balıkçılık, Gözcü kardeşler , Suat Topçu, Yıldızlar ve adını hatırlayamadığımız diğer hayırsever iş adamlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ BAYRAMIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ OLACAK

Bayramın üçüncü (Salı) günü köylüleriyle  İstanbul- Esenyurt’a  ki dernek binalarında bayramlaşma programlarının olacağını duyuran Yılmaz, ‘’ Gazetenizin aracılığıyla burada duyurmak istiyorum’’ dedi.

Yılmaz son olarak, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle tüm İslam alemine mübarek kurban bayramının barış ve kardeşlik içinde geçirmeleri için  dileklerini  sundu. HABER; MEMET AVŞAR-SABAH


11:45, 07.08.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500