Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Esenyurt Müftülüğünden çocuklara "Yaz Kuran Kursu"

Esenyurt Müftülüğünden çocuklara "Yaz Kuran Kursu"

 Fotoğraf

Esenyurt müftülüğü bu yıl çocuklar sokaklarda kötü alışkanlıklar edinmesin diye başta Esenyurt meydanda bulunan Serhan Tirit Camii olmak üzere tüm camiiler de 8 haftalık bir Kur-an Kursu düzenledi.

Esenyurt Serhan Tirit Merkez Camii İmam Hatibi Güven Korkut her gün öğrencilerine Kurani Kerim, ibadet, itikat, ahlak, vatan ve millet sevgisi öğrettiklerini belirterek şunları kaydetti, ‘’ Sabah saat 9;30 dan saat 12’ 30’ ye kadar çocuklarımıza ibadet, itikat ve genel ahlakla ilgili ders veriyoruz. Camii de, yoldan ve gerçek hayata insanlarla nasıl diyalog kuracaklarını, hal , hareketleriyle nasıl örnek bir insan, bir Müslüman olunur onu öğretiyoruz. Ayrıca kutsal kitabımızın ilk emri olan ‘Oku’ ayeti başta olmak üzere süreleri, ayetleri ve hadisleri öğretiyoruz. Tabi ki bu bizi mutlu ediyor, her gün değişik yüzler görüyoruz, onlara bir şeyler öğretmenin hazını yaşıyoruz. Bazen sokaklarda bizi gördükleri zaman bu çocuklarımız hemen gelip boğazımıza sarılıyorlar. Bizden bir şeyler öğrendikleri için bizi seviyorlar. Öğrencilerimiz arasında Afagan, Suriyeli, Pakistanlı, Iraklı, İranlı, Mısırlı ve Turki cumhuriyetlerinden gelen çocuklarda var, hiçbir ayırım gözetmeksizin hepsine yüce dinimizin gereklerini öğretiyoruz.

Bu konuda ailelerin bizden beklentileri var onları karşılamak bizim görevlerimiz arasında olduğunu düşünüyorum. Aileler özelikle anneler ‘hocam ne olursunuz çocuklarımızı alın eğitin sokaklarda kötü alışkanlıklar edinmesin, korkuyoruz, esrar, eroin vb. madde bağımlılığında çocuklarımızı korumak istiyoruz. O yüzdende Diyanetin kurslarına çocuklarımızı göndermek istiyoruz. ‘diyorlar. bizde müftülüğümüzün desteğiyle bu ailelerin taleplerine elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyoruz.’’ Dedi.

Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden öğrencilerden Didem, Kuran-İ Kerimi hocalarımız bize çok güzel şekilde öğretiyorlar, şu anda sayfa 4’te yim, çok kolay şekilde öğreniyorum. Çok mutluyum.’’ Şekelinde konuşurken, bir diğer öğrenci,
Sinoplu Umut Kurt ise, ‘’ Hocamız sayesinde Kuran okumaya başladım. Şu anda 567. Sayfadayım. Ümmetimize faydalı bir birey olmak için bu kursa geliyorum.



Başarılı öğrencilere her gün çeşitli hediyeler veriliyor, kurs bitiminde ise Kuran -i Kerim okuma yarışması düzenlenecek yarışmada 1.2. ve 3. Olanlara çeşitli ödüler müftülük tarafında verilecek. 17 haziranda başlayan kurs, 9 temmuzda sona erecek.

Ayrıca camii bünyesinde yer alan okuma salonu ve kütüphanede başta camii cemaati olmak üzere her gün onlarca insana hizmet veriyor. HABER; MEMET AVŞAR 


23:49, 02.08.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500