Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BEŞİKTAŞ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNİN YARDIMIYLA KÖYE ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR EVİ YAPILDI

BEŞİKTAŞ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNİN YARDIMIYLA KÖYE ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR EVİ YAPILDI

 Fotoğraf

Merkezi İstanbul- Esenyurt’a bulunan Ardahan’ın Beşiktaş (Mucuc) köyü kültür ve yardımlaşma derneği kendi köyüne çok amaçlı kültür evi yaptı. Açılışını Ardahan valisi Mustafa Masatlı’nın yaptığı kültür evine çevre köylerden de ilgi yoğun oldu.

Lokanta , otel olarak ta hizmet verecek olan kültür evi ayrıca taziye evi, düğün, nişan günleri içinde kullanılacak. Normal günlerde ise köylülerin boş zamanlarını  geçireceği kıraathane ve kütüphanesi de bulunuyor.

Beşiktaş (Mucuc) Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersan Yılmaz, ‘’ Derneğimiz 2008 yılında kuruldu. İstanbul – Esenyurt’a ki binamızda derneğimizin kendi mülkiyetidir. O günden bu yana her yıl onlarca öğrenciye burs veriyoruz, ayrıca her yıl okul zamanı, kırtasiye ve giyim yardımı yapıyoruz. Bu yılda derneğimize üye iş adamlarının katkılarıyla 1 milyon tl. değerinde Çok Amaçlı Kültür Evi yaptık. Bu yüzden iş adamlarımıza ve köylülerime teşekkür ediyorum. Kültür evimiz 900 m’2 üzerinde kurulmuş olup,  bahçesiyle birlikte toplam 5 bin dönüm araziye sahiptir. Tapusu köye aittir.

Açılışımızı Sayın Ardahan Valisi Mehmet Masatlı yaptı. Bu kültür evinin yapımında kendisinin de çok büyük katkıları olmuştur.  Kendilerine köyüm adıma teşekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin.’’ Şeklinde konuştu.


22:47, 11.07.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500