Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TURİZMİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ

TURİZMİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ

 Fotoğraf

İSTANBUL- Fatih Belediyesi tarafında ‘Fatih gönüllü turizm elçileri’ projesi kapsamında yaklaşık 400 kişi görev yapıyor.  20 yıldır süre gelen bu projede 15- 30 yaş arası gençler gönüllü olarak baş vuruyor, başvurusu kabul olanlar, toplam  6 bölgede (Sultahmet, Eminönü, Gülhane, Divanyolu, Beyazıt Meydanı, Topkapı Sarayı çevresi ) turistlere yardımcı oluyorlar.



Gençler bu proje sayesinde hem yabancı dillerini geliştiriyorlar, hem de ülke tanıtımına büyük katkı sağlıyorlar. 30 günün sonunda ise Fatih Belediyesi tarafında sertifika veriliyor. Ayrıca çalıştıkları her gün için günde 20 tl. ile de ödüllendiriliyorlar.



Başta Ayasofya olmak üzere, tarihi ve kültürel yerlerimizi ziyaret eden yabancı turistler, Gönüllü Turizm Elçilerinden oldukça memnun oldukları dikkatlerden kaçmadı. İyi derecede İngilizce bile gençler, olaya tanık olan vatandaşlarında dikkatlerinden kaçmadı. Vatandaşlar gençlerin yanına yaklaşarak tebrik ettiler.



Proje kapsamında görev yapan Nazlı Şevval Öztürk, ‘’Fatih Belediyesinin gönülleriyiz, İstanbul Üniversitesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okuyorum, bu yüzden İngilizcem iyi, burada amacımız hem yabancı  dilimizi geliştirmek, hem de ülkemizi dünyaya tanıtmak, ayrıca değişik insanlarla tanışıyoruz, her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Kendimiz bu açıdan da geliştirmiş oluyoruz.’’ Diye konuştu.



Barış Şahin ise, ‘’Bizim 8 bin beş yüz yılık bir tarihi olan İstanbul’umuza her gün dünyanın değişik yerlerinde gelen insanlara yardımcı olmak, ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak, ayrıca kesinlikle para almıyorum, bu işi hiçbir menfaat gözetmeksizin gönüllü olarak yapıyorum. ‘’ şeklinde konuştu.



8 eylüle kadar sürecek olan bu projeden görev alan yaklaşık, 400 genç, proje bitiminde Fatih Belediyesi tarafında sertifikalarını alacaklar.



Haber- Görüntü; Memet AVŞAR


15:08, 02.07.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500