Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TİRİLYONLUK İŞ YERLERİ NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ?

TİRİLYONLUK İŞ YERLERİ NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ?

 Fotoğraf

TİRİLYONLUK İŞ YERLERİ NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ?

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde geçen
sene mart ve nisan aylarında Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi tarafında kalkınmaBakanlığı destekleriyle yapımına başlanılan iş yerleri dükkanlar bu yıl adeta kaderine terk edilmiş durumdalar.

Edindiğimiz bilgilere göre Bakanlık dükkanların teslim edilmesi için parasal sıkıntı yaşatmamış. Ancak ne hikmetse ne Kaymakamlıktan, nede Belediyeden bu konuyla ilgili bir gelişme kaydedilmedi.

İnşaatına bir trilyondan fazla bir para harcanan bu iş yerleri baştan komşumuz Gürcistan ile ticaretin geliştirilmesi için elzem olup, sınır ilçemiz için  de bir can simidi niteliğinde. Ayrıca proje aşamasında da bölge halkını bir hayli heyecanlandırmıştı. Hal böyle iken ve bu proje için yüzüp yüzüp kuyruğa gelinmişiken bu iki kurumun yetkilileri bu konuda ne gibi bir açıklamalar  yapacakları ise merek konusu oldu.


ÇILDIRLILARDAN TEPKİ YAĞDI

İsmini açıklamak istemeyen Çıldırlı vatandaşlar, ‘’bu işyerleri yapılırken ilçemizin çehresi değişecek, artık göç duracak komşumuz Gürcistan ile ticaretimiz gelişecek diye bir hayli sevinmiştik. Ancak inşaat bitmesine rağmen kapısına kilit vurulan dükkanlar bir türlü faaliyette geçirilemiyor. Bu işin muhatapları her kimse  Kaymakam ise Kaymakam, Belediye ise Belediye bir an evvel bu iş yerlerini hak sahiplerine teslim etmelerini istiyoruz. Özelikle Gürcü vatandaşı komşularımızın gelip bu işyerlerinde bizimle birlikte ticaret yapmalarını istiyoruz. Bu dükkanların bir kaçını onlar için tahsis etmelerini yetkililerden özelikle istiyoruz. Bir an evvel teslimatların  yapılmasını istiyoruz.’’ Şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Şimdi memleket sevdalısı bir gazeteci olarak bu işin muhatabı hem Kaymakam Bedirhan İmamoğlu’na , hem de   Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu’na soruyorum;
-Bu güzide proje tamam olmasına rağmen, bu milli servet şu anda neden çürümeye terk edilmiş durumda?

-Aldığımız bilgilere göre Kalkınma Bakanlığı eksikliklerin giderilmesi ve bu işin teslim edilmesi için parasal problemleri haletmiş. Hiçbir finansman sıkıntı olmamasına rağmen neden kapılar kilitli?  Neden tuvaletler, lavabolar dökülmüş durumda? Neden bir çalışma yok?

-Bu milli servet kaderine terk edilmiş iken, halk geçim derdinde iken sizlerin bundan daha ne gibi önemli işiniz olabilir?

-Liderimiz Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN tüm ülkede milli istihdam seferberliği başlatmış iken, Çıldır İlçemizde ki böyle önemli bir projenin atıl durumuna düşmesini hangi cümlelerle açıklayacaksınız?

- Gürcistan ile Türkiye arasında bir ticari dostluk projesi olarak kabul edilen bir çarşı niteliğindeki iş yerlerinin bitirilip  teslimatının yapılmamasını ne ile açıklayacaksınız?

-Bu proje ile bir çok gariban pazarcı esnafın aile fertlerin karınları doyacaktı, bu mübarek ramazan ayında bu kadim milletin yüzünü neden güldürmüyorsunuz?

-Bu insanlar gönüllü sınır bekçiliği yaparken, bu insanlara istihdam sağlayacak bu iş yerlerinin teslimatının yapılmamasını ne ile açıklayacaksınız?

-İlçenin makus kaderini değiştirmek Kaymakamlık ve Belediyenin ellinde iken bu konuda hangi kurumun ihmali var?

Evet işte tüm bu soruların cevabını ticaret erbabı ARDAHAN ve ÇILDIRLILAR adına bu iki kurumun yetkililerinden bekliyoruz.
HABER; MEMET AVŞAR




21:18, 23.05.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500