Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÖFKELİ HALKI EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞIN ÖRNEK DAVRANIŞI DURDU

ÖFKELİ HALKI EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞIN ÖRNEK DAVRANIŞI DURDU

 Fotoğraf

ÖFKELİ HALKI EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞIN ÖRNEK DAVRANIŞI DURDU

Sekiz yaşındaki bir kız çocuğuna yapılan taciz ideası üzerine Göle halkı Kaymakamlık önünde toplanarak iğrenç olayın faili tacizciyi linç etmek istediler.

İddiaya göre, Oltu Caddesi üzerinde ki bir ortaokulda eğitim-öğretim gören 8 yaşındaki kız öğrenci E.Y., okul önüne kadar gelen S.Ç. tarafından birkaç kez sözlü tacize uğradı. Küçük öğrencinin yaşadığı durumu ailesine anlatması üzerine, aile fertleri okul önüne gelerek üçüncü defa küçük kızı rahatsız eden S.Ç.'yi tekme tokat dövdü. Büyüyen kavgaya müdahale eden polis, ailenin şikayeti üzerine şüpheli S.Ç.'yi gözaltına aldı. Bu sırada, polis merkezinde ki işlemleri devam eden S.Ç.'nin adliyeye çıkarılacağını haber alan ilçe halkı, yaşanan olayı protesto etmek için adliye önünde toplandı. Şüpheli S.Ç.'ya tepki göstermek için adliye önünde toplanan kalabalığı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş sakinleştirmeye çalıştı.

Emniyet güçlerinin bütün çabasına rağmen dağılmayan halk, Emniyet Müdürü Ayhan Taş’ın örnek devlet adamlığı sayesinde olay büyümeden yatıştırıldı.

Ardahan’ın Göle ilçesi de bu gün bir sapığın yaşattığı utanç verici bir gelişme yaşandı. Kadim Göle de böyle bir vakanın yaşanması utanç verici göle halkı sağ duyulu yardım sever bir halk olarak bilinir. Ancak çok nadirde olsa böyle olayları devlet büyüklerinin yatıştırıcı konuşmalarıyla büyük olaylara dönüşmeden halletmiş olmaları ise sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi.

Ardahan’dan Göle ilçesine gidip olaya bizzat müdehale eden Emniyet Müdürü Ayhan Taş, koruması olmadan halkın içine girmesi ve “ Benim güvenliğe ihtiyacım yok, ben halkıma güveniyorum
Onlardan bana zarar gelmez, onlar devletin adamına karşı gelmezler “ sözü üzerine öfkeli halk çocuk tacizcisi olduğu öne sürülen zanlıyı linç etmekten vazgeçti. Emniyet müdürü Taş’ın bu örnek davranışı halktan olumlu tepki aldı. Taş halka sohbet etti, çay içti.

Adliye ye sevk edilen zanlı ise tutuklandı.

Geçmişte de Göle’de yine hunharca katledilen bir bayan öğretmen olayında da göle halkı yine kışkırtmaya gelmemiş provakasyonlara alet olmamıştı. Ancak halk taciz olaylarına caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ve bu konu daki hafif cezalar halkı rahatsız etmektedir.

Halk tarafından çok sevilen ve Uzun zamandır Ardahan’da görev yapan Emniyet müdürü Ayhan Taş ise halkın gözünde adeta bir Gaffar Okan.

Mehmet Avşar/ Sabah


23:03, 02.05.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500