Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Cehaleti Yendiğimiz Gün!

Cehaleti Yendiğimiz Gün!

 Fotoğraf

Cehaleti Yendiğimiz Gün!

Cehaleti yendiğimiz gün memlekette bahar gelecek. Öyle Mart’ın sonu bahardır demeklede olmuyormuş. Bunuda gördük. İşte o gün dağ taş çiçek açacak. Ülkenin dört bir yanında eğitim seferberliği şart.

Halk olarak zararlı olan herseye enerjimizi harcamayı marifet sayarız. Mesela,” akşam nasıl da içtik, yedikte yadik, onun saçı uzun, bu sakal bırakmış, “ bu liste uzar gider.
Evet çok önemli bir konuyu atlattık beyler, eğitimi, öğretimi unuttuk. Önemsemedik bu çağda hala ilk Okulu bile doğru dürüst okumayan insanların sayısı hiçte az değil. Cehalet diz boyu, bu tür insanlara iletişime geçip iki kelam edemezsin, bu çok vahim bir durum, çünkü sen ne kadar anlatırsan anlat karşıdaki nin anlayacağı şey kapasitesi kadardır. Ki çoğu zaman bu tür insan iletişimleri kavga ile sonuçlanır.

Hazreti. Muhammed Aleyhisselam, “ Benim mezarımı bile cahil adamın mezarının yanına yapmayın” demiş. Aynı zamanda “İlim Çin’de de olsa gidin getirin demiş” ilk Ayet ise “oku” dur.

Peki Cehalet nedir?
İnsanların bilgisiz,mantıksız ve cahil kalmasıdır.Cehalet Dünya'yı batırabilir çünkü bilgisiz bir Dünya iyi olamaz. O yüzden cehaleti bizden uzak tutmaya çalışalım.Bilgisiz kalmayalım,kitaplar okuyalım.

➡Cehalet Dünya'yı batırır.
➡ Cehalet, bilgisiz insanlar var eder 
➡ Cehalet olmaması için herkes eğitim görmelidir.
➡Cehalet olan bir yerde yaşanmaz.
➡ Eğitim görmeyen kişiler cahil kalır böylece cehalet oluşur.
➡Cehaleti yok etmek için eğitim görmeliyiz.
➡ Suriye, cehaletin olduğu yerlerden biri olarak örnek gösterilebiliriz 15 yıl önce Suriye de doğan çocuk okul yüzü görmedi. Geleceğin potansiyel suçlusu silah tüccarlarının ise göz bebeğidir. Kapitalist dünya işte böyle bir dünya inşa ediyor. Kendi coğrafyasını bilimle, teknoloji ile donatırken, özellikle İslam ülkelerinin geri kalmışlığını kendisi için beka meselesi olarak görüyor. Bu yüzden İslam coğrafyasının orta çağ karanlığında çıkmaması için elinde ki tüm projeleri sahaya sürüyor. Bu yüzden işte bu coğrafyada askeri darbeler, savaşlar eksik olmuyor.

Bu yüzden kardeş kardeşi boğazlıyor. Cehalet işte böyle bir şeydir. Bir ülkeye savaş açmanıza gerek yok , halkını cahil bırakın yeter. O kendiliğinden size teslim olur.

Sonuç olarak ne çektiysek, cehalet yüzünden çektik, halada çekiyoruz. Ve size bir tavsiye siz siz olun cahil ile tartışmayın zira kaybeden siz olursunuz. En kötüsü ise cahilin, cahilliğinden haberdar olmamasıdır. Mehmet Avşar/sabah


20:59, 22.04.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500