Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Faruk Demir’in Çocuk Meclisi

Faruk Demir’in Çocuk Meclisi

 Fotoğraf

Faruk Demir’in Çocuk Meclisi

Pazar sabahının erken saatlerinde bir Belediye Başkanınını rahatsız etmeyi özelikle istedim. Zira bu bir çoğumuzun alışık olmadığı bir şeydi.

Evet sabahın köründe kardeşimin kızı Zeynep kalkmış beni de kahvaltıya davet etmişti. Çok heyecanlıydı amca dedi, “ Biliyor musun? Faruk amca sen yok iken bizim eve gelmişti bana bir söz verdi, Zeynep ben seçilirsem seni çocuk Meclis Başkanı yapacağım. Şimdi Faruk amcanın Başkan olmasına çok sevindim. Ben artık çocuk Meclis Başkanıyım. Kendisini tebrik etmek istiyorum ancak numarası yok bende sende var mı? Onu aramak istiyorum “ dedi.

Doğrusu çok şaşırdım, bu adam ne yapmış böyle sekiz yaşındaki bir çocuğun kalbine girmeyi nasıl böyle başarmış, ne güzel dokunabilmiş. İl dışında uzun bir zaman geçirmiş biri nasıl olurda böyle kısa bir sürede halkına kendini sevdirebilir?

Bütün bu soruların cevabını inanki bulamadım.

Ne ise sözü daha fazla uzatmayalım, Faruk Başkanı aramaya karar verdim. Sabahın körü üstelik Pazar sabahı ne ise Zeyneb’in hatrı kalmasın arayalım bakalım açacak mı?

Karşıdaki ses Başkan Demir’in sesinden başkasının değildi. İyi çok güzel, selam faslından sonra anladım ki numaramı görmemişti yada kayıtlı değildi. Kendimi tanıtım. Usta bir siyasetçi edasıyla Faruk Başkan gönlümü aldı.
Yeğenim Zeynep ‘te bahsetim hemen hatırladı ve başladılar Zeynep ile keyifli bir sabah sohbetine. Gıptayla ikisini izledim.
Başkan yeğenime sözünü tutacağını belirti. Bir de ilk gündemini istedi Zeynebin. İlk gündemi sokak köpekleri ve çöp toplama seferberliği, temiz bir çevre için!

İlk çocuk Meclis’in gündemi şimdiden hazır.

Vakit ayrılık, kırgınlık vakti değil, vakit Ardahan vakti. Hep birlikte çalışmak ve üretme vakti. Ben bu gün bunu öğrendim. Bütün önyargılarımdan kurtuldum bu gün böylece.

10 yıldır Ardahan Belediyesine uğramadım. Faruk Köksoy’un kibiri ve yanlış politikaları yüzünden. Bundan sonra belki çocuk meclisi sayesinde uğrarım kim bilir.

Ve güzel bir bahar sabahında böyle bir Başkanla uyanmak güzelmiş sonunda anladım.

Teşekkürler Zeynep Başkan, Teşekkürler Faruk Başkan!

Mehmet Avşar/ Ardahan


19:22, 11.04.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500