Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÖNDER KİTAP CAFE İLE GENÇLİĞİN ÖNDERİ OLDU

ÖNDER KİTAP CAFE İLE GENÇLİĞİN ÖNDERİ OLDU

 Fotoğraf

Ardahan İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Kitap Cafe Gençliği Sokaklarda ve kötü alışkanlıklarda Kurtarmayı amaçlıyor.

İmam Hatipliler Derneği (Önder) tarafından açılan kitap Cafe öğrencilerin boş zamanlarında gelip uğradıkları bir sosyal mekan olarak kabul görmesi Ardahan gençliğinin gözdesi haline geldi.

Başkanlığını İbrahim Karabulut ‘un yaptığı önder bu güzide faaliyetleri ile vatandaşlardanda taktir topladı. Öğrenci velileri çocuklarını kendi elleriyle bu örnek sosyal mekana bırakıyorlar. 7’den 70’e herkesin hoşça vakit geçirecekleri kitap Cafe, kitap okumanın yanı sıra santranç ve çeşitli zihin geliştirici oyunlarıda içinde barındırıyor.

İllegal örgüt mensupları dışındaki görüşü ve fikri ne olursa olsun her kese kapısı açık olan bu kültür merkezinin bir diğer önemli hizmeti ise ikram edilen çaylar ve keklerin tamamen ücretsiz olması. Ayrıca bu proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafında destekleniyor olmasıda devletin tüm Türkiye genelinde proje yapan dernekler aracılığıyla sıcak yüzünü gösteriyor.

Kitap Cafenin mimarlarından İbrahim Karabulut gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
Karabulut, “Kitap cafemiz 2017 yılından itibaren yeni ufuklara projesiyle 3000 kitapla başladık. Projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Daha önce Kaptanpaşa mehlesinde öğrencilerin yoğun olduğu bir yerde idi. Ancak merkeze uzak olduğu için ulaşımda sıkıntı yaşadık. O yüzden 2018 de yaptığımız bir proje ile kapsamını daha da genişleterek kitap sayısını 6 bine çıkardık ve Ardahan’ın merkezi bir yerine özel İdare iş hanına taşındık.

Hz. Resulullah’tan tutun Dostovevski'nin kitaplarına kadar çok çeşitlilik arz eden bir konseptle hizmet veriyoruz. Ayrıca üniversite hazırlık kitapları ve ortaokul, lise öğrencilerinin sınav kitapları da mevcut. Al- oku- getir standımızda ki kitapları okuyan öğrencilerimiz bunu kanıkladıkları vakit onlara çeşitli ödüller veriyoruz. Nescafesinden, çayına, kekinden, çöreğine kadar her türlü hizmetimiz ücretsiz şekilde devam ediyor. ''
MEHMET AVŞAR-SABAH


10:32, 01.04.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500