Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAKAN ZİYARETİNDE BAYDAR'IN KONUŞMASI DAMGASINI VURDU

BAKAN ZİYARETİNDE BAYDAR'IN KONUŞMASI DAMGASINI VURDU

 Fotoğraf

Ardahan’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, çiftçilere müjde üzerinde müjde verdi, kaz çiftliklerine, yüzde 70 hibe desteği, koyun başına 100 tl. Destek ve her işletmeye 5000 lira yıllık destek sözü verdi.
Bakan Pakdemirli,  Tarım ve Orman Sektör Toplantısında hayvancılıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Ardahan ve çevre illerde kaz yetiştiriciliğini desteklediklerini anlatan Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü, “  "Meraların yüzde 40 olduğu bu alanları kullanarak ancak bu şekilde hayvancılıkla ilgili maliyetlerimizi düşürebilir, tamamıyla dışa bağımlılıktan yüzde 100 kurtuluruz. Çareyi buralarda aramamız gerekiyor. Tekrar ülkemizi ihraç eder hale getirmek istiyorsak,  ucuz yem bitkilerini içinde barındıran meraları mutlaka kullanmamız lazım. ." dedi. En az bin adet damızlık kaz ve en az 500 adet ticaret kazına sahip üreticiye, yeni kümes yapımı ve alet ekipman alımına yüzde 75 hibe veriyoruz. Damızlık kuzu başında 100 tl. Destek verceğiz. Bunu bu devirde baba oğluna vermiyor." dedi.
Pakdemirli, Arıcılık gen merkezinde incelemerden bulundu.   Kafkas Arısı Üretim ve Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret edip, Arı Ürünleri Analizi ve Arı Sağlığı Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli,  öncesindede Ardahan İl Başkanlığı'nın yanı sıra Kongre Caddesi'ndeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. 
Ancak gündeme  Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’ın konuşması damga vurdu.
TRT KÜRDÜ mİkrofonuna konuşan Baydar, ‘’ Sn. Bakanımız sağolsun bizi kırmadı davetimize icabet etti. Başta büyük baş hayvancılık olmak üzere, küçük baş ve kazcılık önemli bir sektör haline gelmiştir. Bizde bu alanda önemli projelerle halkımızın önüne belediye başkanı adayı olarak çıktık. Bakanımızdan bu konuda yardım istedik, kendileri de bu konuda ellerinde gelen destekleri sağlayacaklarını ifade ettiler. Kendilerine çok ediyorum.’’
Mehmet Avşar-ARDAHAN


08:43, 13.03.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500