Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DEVLET HİBELERİNDE FAYDALANDI, KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

DEVLET HİBELERİNDE FAYDALANDI, KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

 Fotoğraf

DEVLET HİBELERİNDE FAYDALANDI, KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

Ardahan’ın  Posof İlçesinde yılardır bir eczanede  çalışan Emrah Şimşek adında bir genç Posof’ta organik tarım ve kanatlı hayvanlar için bir çiftlik kurma hayalini, develetin vermiş olduğu hibelerle gerçekleştirdi. Şimşek, tek başına adeta bir kahraman herkesin göç etmemek için fırsat kolladığı bu sınır ilçesinde o, adeta ‘gitmeyin bu cennet toprakları terk etmeyin, hepimize yetecek kadar rızık var ‘diye haykırıyor.

Şimşek gazetemize verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu ;

’’30 yaşındayım, Posof ilçesinde 6 sene boyunca bir eczanede işçi olarak çalıştım. Sonra kendi kendime Posofta böyle bir ihtiyaç olduğunu düşündüm. Devletin genç işçilere verdiği desteklemelerden faydalanmak için ilçe Gıda ve Tarım müdürlüğünün verdiği hibe destekelerine başvurdum . Projem kabul oldu , bu tesis yaklaşık yarım milyon tl. ye bana mal oldu yarısı devleten hibe, diğer yarısı ise kendi paramla bu tesisi kurdum.  Kazlarımıza  ve tavuklarımıza  tamamıyla yerli ve organik yemler veriyoruz. Şu anada 100 adet anaç kazımız var,  hepside kuluçka dönemindeler, bir tanesi yaklaşık 10 ve 12 yumurta veriyor, yaklaşık bir ay sonra civcivlerimiz çıkmaya başlayacaklar, yerlidir kazlarımız ve bizim iklime dayanıklıdırlar. 2 binde tavuğumuz var onlarda lokman ve bravn ırkı tavuklar olup oldukça verimli ve dayanıklıdırlar.  Yumurtaların rengi ise kahve rengidir.

Yaptığım işten çok memnunum çünkü halıkımıza organik ürünler sattıyoruz bundanda çok memnun kalıyoruz.

İlçemizde böyle bir ihtiyaç vardı zaten bende bu ihtiyacı tam olarak karşılamasamda önemli bir kısmını karşılamaya başladığıma inanıyorum. Ürettiğim günlük, organik yumurtalarımı posof ve Ardahanda’ki marketlere satıyorum anında yumurtalarım müşteri buluyor. Bu konuda hiç sıkıntı çekmiyorum. Yumurtalarımız organik olduğu için çok iyi para satabiliyoruz ve ciddi bir müşteri potansiyelimiz var.
Bu sene ürettiğimiz kazların hepsini sattık, tamamı yerli  olan kazlarımız organik olduğu için damak lezzetine hitap ediyor, bu yüzdende talep çok talebi karşılayamıyoruz. ancak yaptığımız işten çok iyi para kazandığımız için ilerki yılarda bu tesisi  devasa bir tesise dönüştürmek için çalışacağız.


Girişimci genç iş adamı Şimşek, batıya sürekli göç veren Posof ilçesinde ki gençlere birde tavsiyesi var;
Şimşek , ‘’ Gençlerimizin işsizliği bahane ederek ata- baba toprağını terk edip  gitmemelerini istiyorum. Zira  Posof bir hazine çok verimli topraklara sahip, her yerinde bereket fışkırıyor, bu yüzdende kimse buralarda aç kalmaz yeterki çalışsın. Buralarda kendi işlerinin patronu olsunlar, batıya gidipte üç kuruşa çalışmasınlar, burada para kazanmak daha kolay, daha  güzel bir hayat yaşayabilirler, metropollere gidipte gençliklerini heba etmesinler. Baba ocağını  tütürsünler.  Zira Kültürümüz, geleneklerimiz, örf , adetlerimiz göçler yüzünde hızla erezyona uğruyor.

Aynı zamanda muhtar adayıyım, muhtar olduğum taktirde de herkese projeler önerip bu işe teşvik edeceğim.’’
Mehmet Avşar-ARDAHAN-SABAH


10:21, 05.03.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500