Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan Erdoğan, Ardahan'da Sahara Tüneli Müjdesi Verdi

Başkan Erdoğan, Ardahan'da Sahara Tüneli Müjdesi Verdi

 Fotoğraf

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ardahan mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Gündemdeki konular üzerine kritik mesajlar veren Erdoğan, "Geçen ne oldu biliyor musunuz? Isparta milletvekili yanıma geldi. Dedi ki "400 bin ton elma var" dedi. Fiyatlar düşük buna rağmen satamıyoruz... Hazine ve Maliye Bakanımı aradım, dedim ki bu elmaları hemen alalım bunları da ucuz fiyatla satalım. Ve hemen bu elmalar şu anda tarafımızdan alındı ve halkımıza da 3 liraya satılıyor. Nerelere çıkmıştı fiyatlar biliyor musunuz? 8 - 10 oralara çıkmıştı. Şimdi biz böyle adım attık diye Bay Kemal rahatsız oluyor. Rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere hayat hakkı tanımayacağız. Fiyatlar yerine gelirse biz sahadan çekiliriz. Ama hala böyle devam ederse biz farklı adımlar atacağız." dedi.
Giriş Tarihi: 1.3.2019  13:56 Güncelleme Tarihi: 1.3.2019  14:46
Başkan Erdoğan'dan Ardahan'da önemli açıklamalar
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Kalesi Rumeli Hisar'ı ile kardeş Ardahan, ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı Ardahan bugün sizleri hasretle selamlıyorum. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle birlik ve beraberliğin şehri Ardahan'ı selamlıyorum. Arayı bu sefer biraz uzattık farkındayım. 3,5 yıllık hasretin ardından bizi Ardahan'a sizlere kavuşturan Rabbime hamd ediyorum. Ardahan'ı özledik, vefalı, mert, vatanperver insanlarını çok özledik.

BİZİ 31 MART'TA DA YALNIZ BIRAKMAYACAĞINI BİLİYORUM

Ülkemizin çukur terörüyle esir alınmak istendiği o zorlu günlerde sizler 'istikrar' dediniz, 'teröre hayır' dediniz. Türkiye'nin yeni bir yönetim sistemine geçtiği 24 Haziran'da siz 'güçlü demokrasi, güçlü iktidar' dediniz. Bu kardeşinizi ikinci kez Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördünüz. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nı açık ara birinci yaptınız. Desteğiniz için her birinize tek tek şükranlarımı sunuyorum. Ardahan'ın bizi 31 Mart'ta da yalnız bırakmayacağını biliyorum. İnşallah bu sefer Ardahan'dan çok daha güçlü bir destek bekliyorum. Rekor düzeyde bir oy bekliyorum.



ARDAHAN HÜR YAŞAMANIN DEĞERİNİ İYİ BİLİR

İstiklal Harbimizin temelleri bu kongrelerde atıldı. Kars Milli İslam Şura'sı, Oltu İslam Şura'sı, Birinci ve İkinci Ardahan Kongreleri ile hürriyet meşalesi bu topraklarda yakılmıştır. Ardahan bu sebeple bağımsızlığın kıymetini bilir. Ardahan hür yaşamanın değerini iyi bilir. Ardahan'ın istikrar ve güven ortamının değerini çok iyi bilir. Birlik olmadan dirlik olmaz. Barış olmadan huzur olmaz. Beraberlik olmadan zafer olmaz.

KENETLENME OLMADAN BAŞARI OLMAZ

Kenetlenme olmadan başarı olmaz. Dayanışma olmadan, redah, kalkınma, gelişme olmaz. Şu ana kadar sizler AK Parti belediyeciliğini gördünüz. 31 Mart'tan sonra da hazır mısınız? Devam inşallah diyor muyuz? Ekonomik kalkınmanın da, sosyal kalkınmanın da anahtarı birlik siyasetidir. Bir tarafta Cumhurbaşkanı, bir tarafta inşallah Ardahan'da belediyemiz, Meclis üyelerimiz; kabinemizle birlikte Ardahan'ı çok daha farklı bir yere taşıyacağız.

Ne Arabın beyaza ne beyazın Araba üstünlüğü yoktur. Kim Allah'a daha yakınsa en üstün odur. Ülkemiz bu kavgalar yüzünden 80'ler 90'larda ciddi bedeller ödemiştir. Kardeşi kardeşe kırdırma politikasının Türkiye'ye çok büyük faturası olmuştur. Medya patronlarının bakan, başbakan tayin ettiği, siyaseti dizayn ettiği o dönemler şimdi geride kalmıştır.

"BUNLAR YOKLUK KUYRUKLARI DEĞİL"

Hatırlayın o günleri... Gaz kuyruklarını hatırlarlar, yağ - benzin kuyruklarını hatırlarlar. Bunları biz CHP döneminde yaşamadık mı? Bay Kemal konuşuyor, kuyruklar diyor. Bu kuyruklar senin SGK genel müdürü olduğun zaman hastane kapılarında kıvranan insanların kuyrukları değil. Bay Kemal, bunlar yokluk kuyrukları değil. Bu kuyruklar varlık kuyruğu varlık. Şimdi benim vatandaşım, simsarların elinden alındı bunlar... Fiyatlar bir anda ne oldu tanzim satışlarda yüzde 50 düştü.



FİYATLAR BÖYLE DEVAM EDERSE FARKLI ADIMLAR ATACAĞIZ

Geçen ne oldu biliyor musunuz? Isparta milletvekili yanıma geldi. Dedi ki "400 bin ton elma var" dedi. Fiyatlar düşük buna rağmen satamıyoruz... Hazine ve Maliye Bakanımı aradım, dedim ki bu elmaları hemen alalım bunları da ucuz fiyatla satalım. Ve hemen bu elmalar şu anda tarafımızdan alındı ve halkımıza da 3 liraya satılıyor. Nerelere çıkmıştı fiyatlar biliyor musunuz? 8 - 10 oralara çıkmıştı. Şimdi biz böyle adım attık diye Bay Kemal rahatsız oluyor. Rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere hayat hakkı tanımayacağız. Fiyatlar yerine gelirse biz sahadan çekiliriz. Ama hala böyle devam ederse biz farklı adımlar atacağız. Böyle dönemlerde yerli sermaye bile ülkemize yatırım yapmaktan kaçındı.



Fiyatlar tanzim satışla bir anda yüzde 50 düştü, daha da düşüyor. Biz bu adımı attık diye Bay Kemal rahatsız oluyor. Bu ülkede sömürücülere hayat hakkı tanımayız
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ardahan’da PTT kavşağında düzenlenen AK Parti mitinginde onbinlere seslendi: İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları: Hasan AY ARDAHAN ‘GÜÇLÜ DEMOKRASI’ DEDI

n Ülkemizin çukur terörüyle esir alınmak istendiği o zorlu günlerde sizler ‘istikrar’ dediniz, teröre ‘hayır’ dediniz. Türkiye’nin yeni bir yönetim sistemine geçtiği 24 Haziran’da siz Ardahanlı kardeşlerim ‘Güçlü demokrasi, güçlü iktidar’ dediniz. Bu kardeşinizi ikinci kez cumhurbaşkanlığı makamına layık gördünüz. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı Ardahan’da açık ara birinci yaptınız. Ahde vefanızı, kadirşinaslığınızı bir kez daha ortaya koydunuz. Ardahan’ın bizi 31 Mart’ta da yalnız bırakmayacağını biliyorum. İnşallah bu sefer Ardahan’dan çok daha güçlü bir destek bekliyorum. Ardahan’dan tüm bölgeye örnek olacak, rekor düzeyde bir oy bekliyorum. Sizlerden bir söz daha almak istiyorum. Ardahan, 31 Mart’ta ülkene sahip çıkıyor musun? Ardahan, 31 Mart’ta sandığa, demokrasiye sahip çıkıyor musun? Rabb’im sizlere hizmetten bizleri alıkoymasın.

SIYASETIN DIZAYN EDILDIĞI GÜNLER GEÇTI

n Kimi zaman sağ-sol denilerek, kimi zaman Alevi-Sünni denilerek, son 30 yıldır Türk-Kürt denilerek milletimizin kardeş kavgasına sürüklenmesi istendi. Bizde böyle bir şey yok. Biz Yunus diliyle konuşuruz, yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Ne Arap’ın beyaza, ne beyazın Arap’a üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece ve sadece ittika iledir. Kim Allah’a daha yakınsa en üstün odur. Türkiye’nin yürüyüşünü engellemeye çalışanların sürekli farklılıklarımızı kaşıması asla tesadüf

BAŞKAN Erdoğan’ın Ardahan ve Artvin’deki mitingilerine katılan vatandaşlar duygularını SABAH’la paylaştı ARDAHAN

n Fahrettin Özkan (Öğrenci-23): Ülkemizin içinde bulunduğu durumda vatandaş olarak Cumhur İttifakına sahip çıkmak zorundayız. İttifak, ülkemizde yeniden ekonomik refahı sağlayacak ve terör belasından tamamen kurtulmamızı sağlayacaktır.

n Hakan Kısaca (Esnaf-48): Cumhurbaşkanımızı şehrimizde görmekten onur duyuyoruz. Ardahan, Türkiye’nin en küçük illerinden biri. Erdoğan halkını seviyor. Kimseyi birbirinden ayırmıyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

n Nurgül Avcı (Öğrenci-22): Ak Parti iktidara geldiği zaman bizler çocuktuk. Babalarımız eski zamanları anlatıp Cumhurbaşkanımızın kıymetini ‘değildir. Ülkemiz ciddi bedeller ödedi. Medya patronlarının bakan, başbakan tayin ettiği, istedikleri gibi siyaseti dizayn ettiği o dönemler şimdi geride kaldı.

BU VARLIK KUYRUĞU

n Gecelik faizlerin yüzde 7500’lere ulaştığı, yıllık enflasyonunun yüzde 100’leri aştığı, en basit ihtiyaç maddelerinin bile aranıp da bulunmadığı zamanlar yaşanmıştı, kim vardı iktidarda CHP. Şimdi çıkmış Bay Kemal konuşuyor ‘kuyruklar’ diyor. Bay Kemal bu kuyruklar senin SSK Genel Müdürü olduğun zaman hastane kapılarında kıvranan insanların kuyrukları değil. Bay Kemal, bunlar CHP’nin iktidarları döneminde yokluk kuyrukları değil. Bu kuyruklar varlık kuyruğu. Bay Kemal rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız.

FARKLI ADIMLAR ATARIZ

n Fiyatlar bir anda tanzim satışlarda yüzde 50 düştü, daha da düşüyor. Biz böyle bir adım attık diye Bay Kemal rahatsız oluyor. Eğer fiyatlar yerine gelirse biz sahadan çekiliriz. Ama fiyatlar yerine gelmez de hala böyle devam ederse farklı adımlar atacağız. bilmeliyiz derdi. Şimdi bu ülkenin gençleri olarak onun kıymetini biliyoruz. Her zaman onunla yürüyeceğiz.

n Ekrem Işık (Çiftçi-60): CHP ile HDP arasında kurulan ittifaka en güzel cevabı vatandaşlar verecektir. Kanımıza dokunan bu zillet ittifakının gereğini de yapacağız.

ARTVIN

n Gönül Karabacak (42): “Cumhurbaşkanımız her zaman 1 numara. O’nu dinlemek, izlemek ve selamlamak için Hopa’dan geldik. Allah O’nu başımızdan eksik etmesin. Tek dünya lideri, vatan sevdalısı, gönüllerin adamı Erdoğan.”

n Sevgi Yılmaz (43): “Zillet ittifakı Hopa’da bile bölünmelere sebep oldu. Bizler hiçbir zaman bölünmedik, bölünmeyeceğiz de. Herkes her şeyin farkında. HDP ile CHP’nin ittifakı ülkeyi kimler daha çok bölecek onun planıdır.”

n Seyhan Altınsoy (51): “Bölgemizde ve ülkemizde AK parti ve MHP’nin kurduğu cumhur ittifakı ile daha da güçlendik. Başkanımızın her zaman yanında olacağız ve bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz.”

n Fatma Yeğen (53): “Başkanımız Erdoğan, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere cevabı, bu meydanlardan biz vatandaşlarla birlikte veriyor. Artvin, Hopa, Ardanuç, Yusufeli, Arhavi, Borçka, Şavşat, Kemalpaşa ilçelerimizde de Reis’imizin yanındayız. Özgür ÖZDEMIR/ARTVİN-    Mehmet AVŞAR/AR'DAHAN- SABAH


19:14, 02.03.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500