Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GELMEZ DEMİŞTİLER, GELDİ, ŞİMDİ NE DİYECEKLER?

GELMEZ DEMİŞTİLER, GELDİ, ŞİMDİ NE DİYECEKLER?

 Fotoğraf

GELMEZ DEMİŞTİLER, GELDİ, ŞİMDİ NE DİYECEKLER?

Mehemt AVŞAR- Sabah

Günler öncesinde ortalığı veleveleye veren birileri birden peydah oldu, birde bunların saçma sapan yazılarını paylaşanlar çıktı piyasaya, efendim Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ardahan ziyaretini iptal etmiş gelmeyecek, üstelik birde AK Partiye akıl veriyor bu zat, Faruk Köksoy’u aday göstermediği için AK Parti seçimi kaybedecek, Yunus Baydar’ı kimse sevmiyormuş, kardeşim sen kimsin ?Ardahan’da senin karşılığın ne ?hangi dikili ağacın var sen nerde öyle esip gürlüyorsun, beri gel hele bu memlekete önce bir yaşa, kar, kış, yaz demeden dört mevsim bir yaşa burada. Sonrada kendini tanıt insanları neden yanlış yönlendiriyorsun. Bir gazeten yok, bir medyaya mensup değilsin, neden kendine gazeteci süsü verme ihtiyacı duyuyorsun, senin amacın ne? Derdin ne?

İşte Ardahanlı bu soruları soruyor , bu tür klavye pehlivanlarına, asıl üzücü olan ne biliyormu sunuz? Böyle adamların yazılarını beğenip, paylaşan Belediye Başkan Adayları çıktı. Kardeşim siz karaya beyaz derseniz, yanlış nerede, kimden gelirse gelsin dur demeseniz, bu güzel halk size oy verir mi hiç. Faruk Köksoy size göre zayıf bir aday olduğu için onun tekrar aday gösterilmesini dört gözle bekliyor olmanınızı anlıyorum. Şimdiye kadar Faruk Köksoy’u en çok siz eleştiriyordunuz. Ancak şimdi Köksoy seviciliğinizi anlayamıyorum, yoksa sizin partinize göz mü kırpıyor? İster istemez bu sorular geliyor insanın aklına.

Yunus Baydar girdiği hiç bir seçimi kaybetmediği için mi ? Bu kadar onu eleştiriyorsunuz . Nasıl sevilmiyor ki bu güne kadar girdiği her seçimi kazandı. Elimizde bu kadar reel veriler varken Baydar’a dair. Size kim inanır, niye size oy versin, bu güne kadar piyasada olamayan sizlere bu halk niye inansın?
Her seçim zamanı piyasaya çıkıp elinde çantayla memlekete gelmek bir marifet değil bayım, marifet halk olmakta., halkın içine girmek yağan yağmurun altında çift sürmekte, kızgın güneşin içinde tırpan çekmekte, bu halk nasıl yaşıyorsa, öyle yaşamakta.

Köyde çiftçi, şehirde esnaf, okulda hoca olmakta işte marifet budur. Bu yunus Baydar’da var, ya sizde, Yunus başkanı yıllardır tanırım ara sıra fikir ayrılıklarımızada oldu ama ne ben onu satım, ne de o beni sattı. İkimizde bu memleketin çocuğuyuz, ben onun , o benim nasıl mücadele verdiğini biliyorum, biliyor.

Tanıyoruz birbirimizi, birbirimizi anlıyoruz.
Şairin dediği gibi;

Kirveyiz, kardeşiz, kanla bağlıyız
Karşıyaka köyleri, obalarıyla
Kız alıp vermişiz yüzyıllar boyu,
Komşuyuz yaka yakaya
Birbirine karışır tavuklarımız
Bilmezlikten değil,
Fıkaralıktan
Pasaporta ısınmamış içimiz
Budur katlimize sebep suçumuz,
Evet Yunus’un Türk, benim Kürt olmam kardeş olmamıza mani değil, yeterki birinci önceliğimiz memleket olsun, yeterki vatan sevgisi yüreğimiz de olsun. Önemli olan yurt edindiğimiz bu toprakların yurttaşı olmaktan gurur duymaktır. Kim hangi göreve layık ise onun ırkına değil onun vizyonuna bakmalıyız.

Yunus Baydar’ı eleştirenlerin öne sürdükleri bir başka konuda ‘efendim Yunus, Baydar’ın kadrosunun tamamı MHP ‘lilerde oluşuyor. ‘
Ben onu bunu bilmem ama Yunus Baydar’ın ırkçı olmadığını iyi biliyorum. Zira ben kendim ırkçılıktan nefret eden biriyim. Bilsem ona selam bile vermem. Eğer o kadrosuna aldığı MHP’li ırkçı değilse alsın bundan ne var ki!

Kaldı ki Fırat Avşar, kürt kökenli onu ilçe başkanlığına bizzat Yunus başkan getirdi ve en destekçisi ve de kadim dostudur.
Demem o ki değerli okurlarım yılardır gazetecilik yapıyorum, Turkuvaz medya, muhabirliği ve TRT muhabirliğim olmasına rağmen vede kendi yerel gazetem olmasına rağmen ben bile gazeteciliğimi öne sürmezken, hiç bir gazetecilik sıfatı taşımayanların uzaklarda memleketin gündemine müdahale ederek kamu oyu oluşturma kurnazlığına girmelerini yine Ardahanlıların taktirine
bırakıyorum.

çok merak ediyorum, Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın programını iptal edeceğini günler öncesinde yazıp çizenler, Faruk Köksoy için ağlayıp, sızlayanlar, Yunus Baydar o koltuğa oturduğu 1 nisan günü nasıl bir şaka ile karşılayacaklar?


09:49, 01.03.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500