Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAYRAKTAR: POSOF’U CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

BAYRAKTAR: POSOF’U CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

 Fotoğraf

BAYRAKTAR: POSOF’U CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ
HABER: MEMET AVŞAR

Posof CHP Belediye Başkan Adayı Onur Bayraktar, 31 mart yerel seçimleri öncesi gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

Bayraktar, ’’Öcelikle biz maneviyata çok önem veriyoruz,  Posof’un üzerindeki bu ölü toprağı kalıracağız, şu anda öyle bir hava seziyoruz. insanların yüzü asık, bezgin, umutsuz bir ruh haiyle yaşadıklarına şahit oluyoruz.onun için Posof’a bir ruh katmak için önce maneviyatımızı kurtaracağız. bir birlik ruhu, bir Posofluluk ruhu, Posoflu olmaktan insanlar gurur duymalı. bunun için insanlarımızı mutlu etmek istiyoruz. 

seçimi kazandıktan sonra bazı kültürel ataklarımız olacak. Bunu henüz açıklama istemiyoruz, daha sonra halkımızla birlikte istişare ederek bir yol çizeceğiz. 

RABAT DERESİNDE  TURİSTİK BİR ÇARŞI İNŞA EDECEĞİZ

Bir diğer konu ise maddiyat olarakta Posof geri plana itilmiş,  eskide yazın Posof çok canlanırdı.  son yıllarda yazın gelen gurbetçi vatandaşlarımızın sayısında ciddi azalmalar görülmektedir. uluslararası boru hattlarıda da sona doğru gidiliyor, çalışanlar işsiz kalıyor,

Öceliğimiz Posof’a giriş çıkışları hareketlendirmek, turizmi canlandırmak, bundan da amacım insanlar gelip bir  tur atıp gitsinler veya buradan kapıya oradanda Gürcistan’a gitsinler sonra tekrar  gelip Posof’tan geçip gitsinler değil asıl amacımız, Posof’u bir cazibe merkezi haline getirimek, bizim bir rabat deremiz var, eski mahallemiz, 1960 larda sel felaketiyle birlikte taşınmış, orasını ıslah edip, doğal akan bu derede bir kaç havuz oluşturup, bu havuzların başında restuorantlar ve cafeler yapmak, kenarında geleneksel mimarimize uygun evler yapıp, küçük küçük sokaklar , tiyatro salonları ve dükkanlar, yani burada turistik bir çarşı inşa edeceğiz.
Birde Posof ilçemizde bir aşıklık geleneyi var, bu geleneği yaşatmak için meşhur aşıklarımızı röflelerle, heykellerle günümüz Posofuna taşıyacağız, gelecek kuşaklara bir miras bırakacağız böylelikle. Mesir alanlarımızı oluşturacağız, ilçemize gezi amaçlı gelen turistlere unutulmayacak anılar tattıracağız. İşte ‘ben Posof’a gittim şunu yaptım, bunu tatım, böyle bir şey aldım, şöyle bir anım oldu ‘ gibilerinde anıları olsun istiyoruz.

TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK İÇİN KOOPARATİFLER KURDURACAĞIZ; BELEDİYE ÖNCÜLÜK YAPACAK

Bunun dışında tarımsal olarakta projelerimi var, Posof çayı havzası boyunca soğan, patates, mısır, fasulye gibi yerli ürünlerimizi kooparatifler aracılığıyla ekip bir üretim seferberliği belediyenin öncülüğünde başlatacağız. Tabi proje için paydaşlarımızda olacak, devlet su işleri gibi, orman bakanlığı gibi, tarım bakanlığı gibi onlarlada çalışacağız. Bunun için iklim şartlarımızın uygun oldunu biliyorum, rakım düşük, yer altı ve yer üstü kaynaklarımız çok iyi bir tarım için bütün koşular mevcut, belediye olarak bize düşen bu konuda öncü olmak, biz onu yapacağız.

Posof’ta çiftçilikle uğraşan insanlarımızın çoğu büyük baş hayvancılıkla uğraşmaktalar. Ancak bilinçsiz yapıyorlar hayvan yemlerini dışarıdan alıyorlar, ekmiyorlar, biçmiyorlar yemyeşil Posof’un parasız yem bitkisinde faydalanmayı bilmiyorlar. Bu yüzdende gider gelirden fazla oluyor. Yani hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız planlı, projeli ve organize bir şekilde bu işi yapmıyorlar. Bu yüzdende göçler oluyor, gençler iş için doğup büyüdükleri toprakları terk ediyorlar.
Posofta yapılan mal pazarın yanında hem sabit, hemde mobil hayvan hastanesi ve et kombinesi yapamayı planlıyoruz. Şu anda bir kesim hanemiz yok, dolasıyla belediye bu işi denetleyemiyor çünkü yok. Biz batıdaki pazarlarada soğuk et zincir şeklinde buralarda kesilen hayvanların etlerini ulaştırıp ekonomiyi şaha kaldırmayı düşünüyoruz. Yani Ardahanlı Ankara ‘ya  gidip oralarda besi çiftliği kurmayacak bunu Posof’ta yapacak ve tüm Türkiye pazarına hükmedecek. Işite tüm bu projelerle Posof’u cazibe merkezi yapacağız.’’ Şeklinde konuştu. HABER;MEHMET AVŞAR


21:40, 26.02.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500