Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Yunus Baydar’a Dünya çapında yatırım desteği yağıyor

Yunus Baydar’a Dünya çapında yatırım desteği yağıyor

 Fotoğraf

Yunus Baydar’a Dünya çapında yatırım desteği yağıyor

Geçenlerde Almanya’da Ak parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’ı ziyarete gelen İran asılı iş adamı İrşad Alıpour, Baydar’a seçilmesi durumunda AR-GE çalışması yapıp Ardahan ‘a devasa yatırımların sözünü vererek ülkesine geri döndü.

Ardında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet meclisi Milletvekili Erhan Arıklı Ardahan’a gelerek Yunus Baydar’a destek mesajını iletti.

Arıklı, “ Sn. Baydar aynı zamanda köylümdür. Yıllar önce Kıbrıs’a göç etik, oraya yerleştik. Ancak kalbimiz hep Ardahan’la oldu. Memleket sevdası bizi 40 yıl sonra Ardahan’a tekrar getirti.
Yunus Başkan köylümdür diye demiyorum, çok vizyonlu ve donanımlı bir arkadaşımızdır. Belediye Başkanlığı için biçilmiş kaftan olarak görüyorum. Seçilmesi durumunda Kıbrıslı bir siyasetçi olarak Ardahan’ın kalkınması için Sn. Baydar ile birlikte elimimden gelen gayreti gösterceğim. Ardahan ancak iktidar partili belediyelerle yoluna devam edebilir. Yoksa muhalefetin özelikle Ardahan gibi küçük illere pek faydalı olması beklenemez. Bu yüzden de seçmenin bütün bunları göz önünde bulundurarak oyunu öyle kullanacağına inanıyorum.

31 Mart’a sonra Sn. Yunus Baydar seçildiğinde Kuzey Kıbrıs ile Ardahan arasında ki insan trafiğinde yoğunluk yaşanacak sözünü verebilirim.

Özelikle turizm alanda Ardahan’da ciddi potansiyel var. Yalnızçam kayak merkezine bayıldım, çok önemli bir yatırım ve Çıldır Gölü muhteşem, doğa turizmi ve hayvancılık burada önemli bir gelecek vaadediyor.
İki sınır kapısı olan bir ile yatırım ancak iktidar partisinin gücüyle gelir.

Kıbrıs’tan Ardahan’a turlar düzenlenleyiceğiz ve ortaklaşa festivalerle Ardahan’ı Uluslar arası turistik şehirler kategorisine taşımayı istiyoruz. Ayrıca yaşadığım şehir olan Gazimağusa ile Ardahan’ı kardeş şehir yapmayı düşünüyoruz.

Bütün bu gelişmelerin olması Sn. Yunus Baydar’ın seçilmesile inşallah mümkün hale gelecek. “ dedi.

Ak parti Belediye Başkan adayı Yunus Baydar ise ;
Milletvekili Erhan Araklı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek, seçilmesi durumunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle özelikle turizm alanında halkımızın refahını artıracak çok önemli projeleri olduğunu bunları hayata geçirecek bilgi, birikime sahip olduklarını, iktidarda olmanında avantajıyla çok rahat bir şekilde hayata geçireceklerini belirti.
Haber: Mehmet Avşar/sabah


20:49, 13.02.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500