Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇILDIR GÖLÜNÜN ALTIN ZAMANI

ÇILDIR GÖLÜNÜN ALTIN ZAMANI

 Fotoğraf

Bu yıl 6, sı düzenlenen  Çıldır Gölü kristal buz festivali havanında güneşli olması nedeniyle son yılların en renkli görüntülerine sahne oldu. 

Buz tutan göl üzerinde düzenlenen şölene, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre illerden ve Gürcistan’dan gelen insanlar yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 60 santimetre kalınlığındaki buz üzerinde düzenlenen şölende, atlı kızak, rahvan at, atlı okçuluk, cirit, buz pateni ve kayak yarışları yapıldı.

İlk kez bu yıl hava şartlarınında müsait olması yarışlarda, ekipler birinci gelebilmek için rahat bir ortamda kıyasıya  mücadele etti.
Ardahan’ın Çıldır İlçesi sınırları içerisinde yer alan doğu anadolunun ikinci büyük gölü çıldır gölünden her yıl bu aylarda kış festivalleri düzenleniyor.

Ardahan Vali Mustafa Masatlı, Ardahan'ın tarihi, coğrafyası ve toplumsal açıdan önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü;



“Tehdit  altındaki geleneksel sporlarımızı yaşatmak zorundayız.Yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, sayısız maddi ve manevi kültürü bir araya getirmiş, kıtalar arası köprü kurmuş bu coğrafya bizim için son derece önemli. Bu coğrafya, pek çok farklı sosyal yapıyı bir arada yaşatabilmiştir. Burası da ülkemizin farklı kültürel zenginliklerini bir araya getiren çok önemli bir örnektir."


Dünya Etnospor Başkanı Bilal ERDOĞAN ise,


“Bu yüzyılın savaşları kültürel konular üzerinde yapılıyor artık, kültürel erezyona uğrayan topluluklar yok olmaya mahkumdurlar. Asıl bağımsızlık, kültürel bağımsızlığımızı yakaladığımız zaman temin edilmiş olacaktır. O da değerlerimizi yaşatmaktan geçiyor. Bu sadece spor alanında olduğu için söylemiyorum. 'Bütün dünya milletleri kendi kültürünü yaşamalı ve yaşatmalı.' diyoruz. Dünyada tek kültürlü, tek renkli bir kültür hayatı barışı, huzuru getiremeyeceğini savunuyoruz.”


18:31, 09.02.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500