Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TUTAP'TAN BAKAN ERSOY'A ANLAMLI ZİYARET

TUTAP'TAN BAKAN ERSOY'A ANLAMLI ZİYARET

 Fotoğraf


TUTAP’TAN BAKAN ERSOY’A ZİYARET
TUTAP, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Tanıtımına İlişkin Görüş Alışverişinde Bulundu

             Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ve Yönetim Kurulundan oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.
             Ziyarette TUTAP tarafından yürütülen projeler ile uluslararası alanda ülkemizin tanıtımı adına yapılacak işbirlikleri üzerine istişare edildi. Bakan Ersoy, Bakanlık Türkiye tanıtımında yeni stratejiler belirlediklerini bu çerçevede önümüzdeki yıldan itibaren nitelikli ve ekonomik yönden iyi durumda olan turist sayısında artış beklediklerini ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Dünya Miras unsurları üzerine TUTAP tarafından beş yıldır yürütülen Dünya Mirası Türkiye Çalışmasının da ülkemizin tanıtımlarında değerlendirilebileceğini ve bu konuda TUTAP ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün koordineli ilerlemesinin uygun olacağını söyledi.

Bakan Ersoy THY ile imzalanan protokol ile farklı destinasyonlara direk uçuşlar yapılacağını, bu uçuş noktalarında THY’ye tanıtım desteği sağlayacaklarını ifade etti.
                TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız da Sayın Bakanımız turizm sektörünün içinden gelmesinin Türkiye adına büyük şans olduğunu ve alınacak ivedi kararlarla ülkemizin çok daha etkili ve kapsamlı tanıtılacağını söyledi.
TUTAP’ın yürüttüğü ve beş yılda tamamlanan Dünya Mirası Türkiye projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla çok başarılı olacaklarını ifade eden Genel Başkan Yıldız, yapımcılığını üstlendikleri İslamafobia filminin dünyada İslam’ın terörle anılması algısına karşı çok etkili bir çalışma olduğunu ve bu filmle he İslam’ın hoşgörüsünün tüm dünyaya anlatılacaklarını hem de filmin başına konulacak Türkiye fragmanlarıyla ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacaklarını ifade etti.
          Ziyaret sonunda, TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız ve yönetimi tarafından getirilen tanıtım materyalleri Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a takdim edildi.

Kaynak: TUTAP


22:15, 04.02.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500