Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'IN GURURU ÇOCUKLAR ÇİN'DE DÖNDÜLER

ARDAHAN'IN GURURU ÇOCUKLAR ÇİN'DE DÖNDÜLER

 Fotoğraf

KAR ALTINDA BAŞARININ KUTLANMASI

MEMET AVŞAR-ARDAHAN






Hayata geçirdikleri ‘Robothan’ projesiyle Türkiye birincisi olan Ayşenur Uslu ve Hayriye Tuana, Çin’de Türkiye adına yarışarak 350 takım arasında 10. sıraya yükseldiler. Bu iki öğrenci “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diyerek bir hafta önce 23 Şubat ilk okulu önünde il milli eğitim müdürü Fikret Çerkezoğlu, okul müdürü Gürbüz Yıldız, öğretmenler ve veliler tarafında uğurlanmıştılar.

Ardahan'da 2018 mart ayında 'Geleceği Okutuyoruz' kampanyası kapsamında Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) tarafından 23 Şubat İlkokulu'nda kurulan robotik kodlama kurslarında eğitim gören Ayşenur Uslu (12) ile Hayriye Tuana Açıkyıldız (11), başarılarıyla Ardahan'ın gururu oldu. İki öğrenci, 'Kodla Üret Ardahan Projesi' çerçevesinde geliştirdikleri 'Robothan' projesiyle İstanbul’da yapılan 'Robotik Kodlama MakeX' yarışmasında Türkiye birincisi olmayı başardı. 44'ü özel iki devlet okulu olmak üzere 46 okulun katıldığı yarışmada Ardahan'ı temsil eden Ayşenur ve Hayriye Tuana, kazandıkları başarının ardından bir hafta önce Türkiye'yi Çin'de temsil etmek için yolla çıkmıştılar.

Robotik Kodlama yarışmasında Türkiye birincisi olarak 6-7-8 Aralık tarihlerinde ülkemizi Çin'de temsil eden ve 350 takım arasından 10'ncu olan, ülkemize ve eğitim gördükleri Ardahan ilimize büyük bir gurur yaşatan öğrencilerimiz Ayşenur Uslu ve Tuana Açıkyıldız için bugün 23 Şubat İlkokulu bahçesinde karşılama programı düzenlendi.

Vali Bilmez, başarılı iki öğrenciye birer çeyrek altın hediye etti.

Programa Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Okul Müdürleri, Öğrenci ve aileleri katıldı.


09:26, 12.12.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500