Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'IN GURURU KIZLAR YARIŞMA İÇİN ÇİN'E GİTTİLER

ARDAHAN'IN GURURU KIZLAR YARIŞMA İÇİN ÇİN'E GİTTİLER

 Fotoğraf

Ardahan ‘ın gururu kızlar Çin’e ilim götürecekler

Onlar “İlim Çin’de de olsa alın getirin” diyen bir peygamberin ümmeti Ardahanlı çocuklar.

Hayata geçirdikleri ‘Robothan’ projesiyle Türkiye birincisi olan Ayşenur Uslu ve Hayriye Tuana, Çin’de Türkiye adına yarışacaklar. Bu iki öğrenci “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diyerek bu gün saat 13:00 de 23 Şubat ilk okulu önünde il milli eğitim müdürü Fikret Çerkezoğlu, okul müdürü Gürbüz Yıldız, öğretmenler ve veliler tarafında uğurlandılar.

Ardahan'da 2018 mart ayında 'Geleceği Okutuyoruz' kampanyası kapsamında Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) tarafından 23 Şubat İlkokulu'nda kurulan robotik kodlama kurslarında eğitim gören Ayşenur Uslu (12) ile Hayriye Tuana Açıkyıldız (11), başarılarıyla Ardahan'ın gururu oldu. İki öğrenci, 'Kodla Üret Ardahan Projesi' çerçevesinde geliştirdikleri 'Robothan' projesiyle İstanbul’da yapılan 'Robotik Kodlama MakeX' yarışmasında Türkiye birincisi olmayı başardı. 44'ü özel iki devlet okulu olmak üzere 46 okulun katıldığı yarışmada Ardahan'ı temsil eden Ayşenur ve Hayriye Tuana, kazandıkları başarının ardından bu gün de Türkiye'yi Çin'de temsil etmek için yolla çıktılar.

Burada bir açıklama yapan milli eğitim müdürü Fikret Çerkezoğlu şunları kaydetti;
Çerkezoğlu, “Bu projeyi geçtiğimiz Mart ayında başlatmıştık. Bu projede emeği geçen Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum “ dedi.

Ayşenur ve Hayriye Tuana bu konuyla ilgili duydularını şöyle ifade ettiler;

“Tüm Türkiye çapında elde ettiğimiz bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Bu başarımızı ileriye götürmek için çok çalıştık. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde oralarda da temsil edeceğiz. “

Mehmet Avşar/ Sabah


21:04, 04.12.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500