Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHANLI VEKİL ERİVAN ‘DA

ARDAHANLI VEKİL ERİVAN ‘DA

 Fotoğraf

ARDAHANLI VEKİL ERİVAN ‘DA

İki dönemdir İstanbul Milletvekili olarak İstanbul’da ki Ardahanlıların sesi, kulağı olan Posoflu hemşerimiz Ak parti milletvekili Tülay Kaynarca sınır ötesinde ki önemli hizmetleriyle gündemde.

KEİPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi) 52. Genel Kurul toplantısı için Erivan’a gitti.

KEİPA ‘Hukuki ve Siyasi işler’ komite üyesi olarak, Erivan’a giden Ardahanlı vekil Tülay Kaynarca Sendikaların KEİ Bölgesindeki Ekonomik İşbirliğinin Güçlendirilmesindeki Rolleri,
Konulu toplantının oturumunda söz alarak, ülkemizdeki gelişmeleri aktarıp işbirliğini önemsediğimizi vurgulayan bir konuşma yaptı.

Kaynarca: Ekonomik, sosyal ve çalışma ilişkileri ile ilgili konularda bir diyaloğun geliştirilmesi amacıyla ülkemizin de içinde olduğu aralarında Rusya’dan, Romanya’ya, Azarbaycan’dan Arnavutluk’a kadar Karadeniz’le bağlantılı 12 KEİ ülkesinin sendikaları arasında bölgesel iş birliğine yönelik bir mekanizma kurulmasının önemine işaret etti.

KEİPA 52.Genel Kurulu’nda, Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri komitesinin gündeminde, ‘KEİ Üye devletlerindeki küçük ölçekli işletmelerin kalkındırılması’ konuları yer aldı.
Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler komitesinde ise ‘Turizmin kalkınmasında mevcut ve gelecek beklentiler gündeme taşındı.

KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da gerçekleşen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi 52. Genel Kurulunda, KEİPA İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına seçildi.

İki günlük programın birinci günü raporların onaylanması ile tamamlandı.

Haber; Mehmet Avşar


21:41, 28.11.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500