Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ‘

‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ‘

 Fotoğraf

‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ‘

CHP Ardahan Belediye Başkanı aday adayı Yunus Dündar bu gün basına yaptığı açıklama bir haber sitesine aynen şu şekilde yansıdı; “Ardahan’da belediye Başkan adayı olarak açıklandığı takdirde ilk olarak AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’ı ziyaret edeceğini açıklayan Dündar, Ardahan’ın gelişmesi için iktidar milletvekiliyle birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağını, bu doğrultuda Orhan Atalay’la da birlikte çalışma arzusunu içerisinde olacağını kaydetti”

Evet yanlış duymadınız, kendi milletvekilini ağır şekilde eleştirdi. Rakip olarak görmüyorum dediği Ak partiye sahip çıktı. Amacı ise Ak partililerden oy kapmak.

Peki 16 yıldır iktidardaki Ak parti bu oyuna gelir mi? Ak partililer bu oyuna gelir mi?
Koyu bir CHP ‘li olan Dündar’ın başına elbete ki saksı düşmedi. Ak partiyi Şimdiye kadar acımasız şekilde eleştirirken onlarla beraber çalışacağız demede tabi ki bir hedef var.

Tabi ki İktidara oy vermekten başka lüksü olmayan Ardahanlılara burda bir mesaj vermek istiyor; “nasıl olsa bende iktidarla iyi geçineceğim, siz bana oy verin san ki iktidara oy vermiş gibi olursunuz “ demek istiyor.

Yada seçildikten sonra Ak partiye geçmek gibi bir düşüncem var demeye getiriyor.

Bay Dündar’ın aklında neler geçiyor bilinmez ama;

Yılardır Ardahan’da CHP kulvarında siyaset yapan biri olarak sorarlar adama bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ?

Ne zaman bir seçim gündeme gelse Dündar, ya Belediye Başkanlığına aday adayı, yada milletvekilliğine aday adayı, ancak şimdiye kadar insafsızlar bir türlü bu adamı aday göstermediler gitti.

Eee nasıl yapsınlar ki,

Bizim bu eczacı yılardır Ardahan’da yaşamasına rağmen ondan bir Allah’ın kulu razı değil ki, hiç bir zaman halkın arasına karışmadı ki, ne bir cenazede, ne bir düğünde, ne bir sosyal etkinliklikte, ne de bir hayırda, hiç bir faydalı proje içerisinde olmayan birini partisi ne yapsın? Halk ne yapsın?

Bu gün bir açıklama yaptı. Bay, eczacı aday adayı ; Ak parti rakibimiz değil onlar bizim dostlarımız, onlarla birlikte çalışacağız demeye getirdi lafı.

Bu gün bir açıklama yaptı. Bay, eczacı aday adayı Ak parti rakibimiz değil onlar bizim dostlarımız, onlarla birlikte çalışacağız demeye getirdi lafı.
Bu samimiyetsiz açıklama başta siyasetin ruhuna aykırı, sonrada kendi partisine ihanetir.

Tabi ki partisi tarafından hep dışlanmış birinin ruh hali bu. Ak partiye, dolayısıyla Ak parti milletvekili Orhan Atalay ‘a da bir bakıma hayranlığını gizleyemiyor.

Ama tutmaz, koltuk uğruna yapılan manevralara Sn. Atalay prim vermez, buna Ardahanlılar da geçit vermez.

Başka bir tutarsızlığı ise Sn. Dündar’ın Şimdiye kadar yere göğe sığdıramadığı kendi milletvekilini de bu gün kü konuşmasında ağır bir şekilde eleştirdi.
Yaklaşık 70 yıldır süre gelen kendi partisinin politikasını açıklarken, Yere düşen Öztürk Yılmaz’a ilk tekmeyi yine en yakın yol arkadaşı Dündar aşağıdaki açıklamayla vurmuş oldu:

O sitesinde ki haberin devamında aynen şöyle devam ediyor sözlerine:

ÖZTÜRK YILMAZ YANLIŞ YAPTI, EGOSUNUN KURBANI OLDU

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ezan Türkçe okunmalı çıkışının talihsiz bir açıklama olduğunu, parti olarak bunu tasvip etmediklerini dile getiren Dündar,” Ezanın kendine özgü has bir durumu var, o da nedir? Ezanın Arapça okunuyor olmasıdır. Bu evrensel bir durumdur. Ezan biz Müslümanların ortak değeridir. Hiç kimse dil uzatma cüreti göstermemelidir. Öztürk Yılmaz çok büyük hata yapmıştır. Akabinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile söyledikleri cümleler haddini aşan bir durumdur. Öztürk Yılmaz, kendi egolarının kurbanı olmuştur. 24 Haziran’da partim, Genel Başkanımız beni çağırdı ve ‘Öztürk Yılmaza sahip çıkın, birlikte seçim çalışması yürütün’ dediler. Ben partili olarak Ardahan’da 24 Haziran’da CHP’nin başarılı olması için mücadelemi verdim. Neticede ilimizde CHP Milletvekili çıkarmış oldu. Ancak Öztürk Yılmaz MYK’dan ayrıldıktan sonra kendi egolarının kurbanı oldu, rotasını kaybetti. Partimize büyük zararlar verdi. Onun yüzünden Ardahan’ın ismi de zarar görüyor. Kamuoyunda Ardahanlılar ezana karşı gibi algılama oluştu. Partimiz gerekeni yapacaktır” dedi.

Ardahan’da belediye Başkan adayı olarak açıklandığı takdirde ilk olarak AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’ı ziyaret edeceğini açıklayan Dündar, Ardahan’ın gelişmesi için iktidar milletvekiliyle birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağını, bu doğrultuda Orhan Atalay’la da birlikte çalışma arzusunu içerisinde olacağını söyleyen Dündar ‘a bu halk niye oy versin, aslı dururken, kopyasına niye oy versin.

Yani demem o ki dostlar bu CHP ‘lilerin bu samimiyetsizliği ve tutarsız politikaları devam ettiği sürece CHP hep muhalefet, hep muhalefet kalacaktır.
Gelecek baharda zafer yine iktidar da ki Ak partinin olacak ; Görünen köy kılavuz istemez !

Mehmet Doğu Avşar


20:33, 14.11.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500