Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HANGİ PARTİ, HANGİ ADAYI GÖSTERMEK ZORUNDA?

HANGİ PARTİ, HANGİ ADAYI GÖSTERMEK ZORUNDA?

 Fotoğraf

HANGİ PARTİ, HANGİ ADAYI GÖSTERMEK ZORUNDA
31 mart seçimlerine adım adım yaklaşılıyor. Siyasi partilerin genel merkezlerinde hummalı bir çalışma var.
Tahmin edileceği üzerine iki partinin varlık veya yokluk mücadelesi şeklinde olacak olan önümüzdeki seçimler çok şeyi değiştirecek. Ak partinin yerel seçimleri kaybetme gibi bir lüksü yok, şimdilik öyle de görülüyor. Anket sonuçları yerelde de Ak partinin durumunun iyi olduğu yönünde.

Türkiye genelinde durum böyle peki Ardahan’da durum ne?

Ardahan’da Ak partinin mevcut başkanla yola devam etmesi nerede ise mümkün görülmüyor, zaten milletvekili  Orhan Atalay’ın son il meclis konuşmasında da açık bir şekilde bu mesajı verdi. ‘Hizmetlerin için teşekkürler, halk seni istemiyor, kenara çekilmesini bil, partine hizmet etmeye sade bir vatandaş olarak  meye devam et’ demeye getirdi sözü.
Peki ak parti kimi aday gösterecek Ardahan’da , bu konuda çok titiz bir çalışma var. Hali hazırda aday adayları içerisinde  Orhan Gökdemir’in ismi ön planda gözüküyor. Şu anda aday adaylıkları konuşulan  diğer adayların Mhp’ye yakınlıkları ve tamamıyla  Mhp’li oluşları, Ardahan gibi kozmopolitik  şehirde bunun bir karşılığı olacağını sanmıyorum. Zaten MHP ile yerelde de bir ittifakın olmaması da buna tuz biber ekiyor. Zira MHP kendi adayı ile seçimlerde yarışacak.
Geriye ne kalıyor Ak parti tüm görüşlere hitap edecek bir aday ile bir aday bulmak zorunda.  Şu anda hem İslami kimliği, hem de Kürt oluşu Orhan Gökdemir ismini gündeme getiriyor. Peki Gökdemir Hdp oyları üzerinde ne kadar etkili o da chp’nin göstereceği adaya bağlı.
Eğer CHP Ardahan için iş adamı Celil Toprağı gösterirse oda tehlikeye girer, toprakta aynı Gökdemir gibi Kürtler ve Hdp’li oylar üzerinde etkisi varİ ayrıca  halk ile güçlü ikili ilişkileri var,  o zaman da Celil Toprak ismi gündeme damgasını vuracak. Zira CHP- HDP yerelde bir ittifak içerisinde olduklarını açıkça beyan ettiler. Eğer Ak Parti Ardahan’da düzgün bir aday göstermese belediyeyi Celil Toprak adaylığında ki CHP’ye kaptırabilir.
Zira Ankara’da bu işleri takip eden bir haber kanalı muhabiri arkadaşım CHP Genel merkezinde Celil  Toprak üzerinde ciddi şekilde durulduğunu, nerde ise kesin olduğunun bilgisini  verdi
Tabi ki siyaset bu son dakikada ne olur, ne olmaz bilinmez ancak bunu zaman gösterecek, bu gün görünen tablo bu.
MEHMET AVŞAR


12:04, 06.11.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500