Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNDEN ESNAFA SIKI DENETİM

TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNDEN ESNAFA SIKI DENETİM

 Fotoğraf

Ticaret Bakanlığı tarafında tüm Türkiye'de  girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın fiyat artışına giden esnaflara yönelik sıkı denetimler başlatıldı.

Ardahan Ticaret İl Müdürlüğünden  Haksız Fiyat Artışına Yönelik Denetimlerde Bulundu

Bu  hafta içerisinde  Ardahan Ticaret İl Müdürlüğü de  31.08.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren   "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" ile aldatıcı ticari uygulamalar kapsamında yaptığı denetimlerde, ardahanda bir çok iş yerinin girdi maliyeti ve fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek haksız kazanç amacıyla tüketiciyi mağdur ettikleri bu fırsatçılara ve piyasa şartları dışında haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen  bazı firmalara yasal mevzuat kapsamında cezai yaptırımlar için Bakanlığa bildirmek suretiyle düğmeye basıldı

Ülkemizde son dönemde döviz kurundaki dalgalanmaları fırsata dönüştürmek isteyen, maliyetleri etkilenmediği halde etkileniyormuş gibi davranan, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firmalar ve işyerlerine Ticaret Bakanlığı talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de  denetimler başlatıldı.

Bu kapsamda,  Ardahan Ticaret İl Müdürlüğünce İl Müdürü Tülay ATAK'ın katılımıyla oluşturulan ekip tarafından haksız fiyat artışlarını tespit etmek amacıyla denetimler yapılmaktadır.

Ardahan Ticaret İl Müdürü Tülay ATAK’ın yaptığı açıklamasında “Son zamanlarda dolara endeksli olarak bazı fiyatlarda artış olmasına istinaden Bakanlığımız tarafından 81 ilde denetim faaliyetlerinin başlatılması üzerine, Ardahan İlimizde de özellikle günlük tüketimi yoğun olan ürünlerde yapılan denetimlerde; bu ürünlerin geçmişe ve bugüne ait fiyatlandırılmasına bakılarak, fiyat artışı nedenlerinin tespit edilmesi sonucunda hazırlanan rapor ile Bakanlığımıza bilgi verilmektir. İlimizde tüketicilerimizin, haksız fiyat artışı yaparak piyasa şartları dışında davranan art niyetli firmalar, işyerleri ve spekülatörler tarafından mağdur edilmesine izin verilmemesi için denetimlerimiz devam edecektir. Ancak söz konusu denetimleri yaparken hem tüketicilerimizi hemde dürüst çalışan esnaf ve tacirlerimizi haksız rekabet eden fırsatçılara karşı korumayı amaçlıyoruz.” ifadesinde bulundu.
MEHMET AVŞAR


12:00, 07.09.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500