Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇVANLI ÜNİVERSİTELİ MUCİT KIZ, GELECEĞİN BİLİM İNSANI OLACAK

HOÇVANLI ÜNİVERSİTELİ MUCİT KIZ, GELECEĞİN BİLİM İNSANI OLACAK

 Fotoğraf

2015 yılında Tarsus Teknlojisi Fakültesinde kurulan önceki ismiyle ‘’Tarsus Tekoloji Ekibi’’ olan MEUTechSports “ekibi bu yılda TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na Hidromobil ve Elektromobil kategorisinde pistte yer alacak.
Aralarında Ardahan'ın Hoçvan bölgesinde de başarılı bir  öğrencimiz var. Mersin Üniversitesi Otomotiv bölümü 1. sınıf öğrecisi Ecem Ruşen var. İlk senesi olmasına rağmen sıra dışı başarısını gören ' Tarsus Teknoloji Ekibi' hiç düşünmeden Ruşen'i kendi ekibine aldılar.

Üç farklı kategori olan yarışmada (Hidrojenli, Elektrikli ve Otonom) belli bir mesafede en az enerji harcamak önemli. Yarışma Kocaeli’nde Körfez Yarış Pistinde 6-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleşiyor.

MEUTechSports, 2016 yılında piste çıktıkları ilk araç olan ENCÜLÜS ile çok az bütçeyle 65 takım arasından 19. Olmayı başardılar.
Tecrübe edinen ekip 2017 yılında iki kategoride (Hidromobil ve Elektromobil) Myrtus ve Regma adını verdikleri iki araç yaptı. Yaptıkları araçlara Mersin’i simgeleyen isimler verdiler. Hidrojen Enerjisi ile çalışan araçları Myrtus ile Verimlilikte Türkiye 3. Lüğü ve Tanıtım Yaygınlaştırmada Türkiye 1. Liği elde ettiler. Yine aynı yıl Mersin Üniversitesinde gerçekleşen Ar-Ge Proje Pazarı’nda ‘’En İyi 2. Proje’’ ödülünü aldılar. Birçok lisede seminerler, AVM’lerde meydanlarda stantlar açan  MEUTechSports Yerli Otomotiv ve Doğa dostu enerji kaynakları konusunda halkı bilinçlendirmeyi  hedeflediler.

Aynı ekip bu yıl TÜBİTAK haricinde Verimlilik yarışı olan Shell destekli ‘’Shell Eco Marathon’’ ve  diğerlerinin aksine benzinli motor kullanılacak olan öğrenci tipi Formula aracı yapılan ‘’Formula Student’’ adlı yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecekler.


08:36, 14.06.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500