Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ORHAN ATALAY BİR 'DEĞER'MİDİR?

ORHAN ATALAY BİR 'DEĞER'MİDİR?

 Fotoğraf

Orhan Atalay nasıl bir ‘ değer’ oldu?

Dün Ardahan’a çağrı merkezinin açılışı için Ardahan’a gelen ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan dostum dediği Milletvekili Orhan Atalay ile ilgili sözlerini konuşmasının sonuna şakladı.

Arslan, “Atalay bu memleketin bir değerleridir. Türkiye’nin bir değeridir, uluslararası camianın bir değeridir. Orhan hoca bir deryadır , kıymetini bilin, bu dönem meclise tek başına göndermeyin “dedi.

Peki Atalay nasıl değer oldu?

Bir şeyin önemini belirlemeye yarayan soyut ölçüdür değer, bir şeyin değdiği karşılık, toplumun bir kıymetli kişisi demektir.
Üstün, yararlı nitelikleri olan kimseye denir.
Kişinin ‘bu memleketimize lazımdır ‘ bağlantısında yola çıkarak işaret ettiği kişidir.
Bir büyüklüğün ya da bir özelliğin göstergesi,
Değerli olan, layık, bir şeyin sahip olduğu yüksek vasıf. ehliyet, kabiliyet. kadir, itibar,
Üstün, yararlı nitelikleri olan kimse.
Bir varlığın ruhsal, toplumsal, ahlaksal ya da insani güzellik yönünden taşıdığı düşünülen yüksek ya da yararlı nitelik.

Bütün bu vasıflar bir kişide toplanıyorsa o bir değerdir.

Koskoca bir bakan bu tür vasıfları olmayan biri için o sizin değerinizdir, ülkemizin, hata dünyanın bir değeridir, demez. Zira bunun ciddi sonuçları olur.

Evet bencede Orhan Atalay bir değeridir. -Ardahan’nın bin yılık rüyası gerçekleşiyorsa tünellerlele, Sınır kapılarıyla o bir değerdir.

- ilk kez hayvancılık altın yıllarını yaşıyorsa , Çevre illerde insanlar Ardahan’a yazları çalışmaya geliyorlarsa, Bütün ilerde nüfus köylerde azalırken Ardahan’ın köylerinde binalar yükseliyorsa, bir inek 15- 20 bine satılıyorsa

-Köy yolları asfaltlanıyorsa, en ücra mezraya kadar, evlerde sıcak ve soğuk su , banyo ve tuvaletler şehir usulü yapılmaya başlanıyorsa,
-Birileri habire Meclis’e tezek taşırken, o evlere doğal gaz bağlamakla meşgul oluyorsa
- köy kadar ilçelere yüksek okul yapılıyorsa,

Bütün bunlara sebep olan kişi , çoktan oranın bir değeri olmuş demektir.

Ve o insan gün geldi, Köylerde çiftçi oldu, şehirde esnaf, üniversite de hoca, Meclis’te vekil, dünyada mazlumların dostu Selahatin i Eyubi oldu.

Evet, 2013 yılından beri bu adamı destekliyorum. Sağolsun bir gün bile benim gibi kendisine inanları mahçup etmedi. Yanlışını görmedik, doğru bildiklerini sonuna kadar savundu, kimsenin önünde eğilmedi, yalaka olmadı, içi dışı bir oldu hep, fetöyü ilk deşifresi eden isim yine oydu, “vekilliğim gider, Erdoğan üstümü çizer, “ diye siyaset yapmadı . İki yüzlü olmadığı için Erdoğan’ın en güvendiği sayılı Milletvekiliden birisi olmasıda belki de bundandı.

Evet, Orhan Atalay’ın neden bir değer olduğunu anlatmaya sanırım kelimeler bile kifayetsiz kalacak gibi.

Son olarak şunu söyleyebilirim ki siz daha Göleli Orhan Atalay’ın neyini gördünüz ki,

Mehmet Avşar/ARDAHAN


23:15, 03.06.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500