Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ŞİMDİLİK KÜÇÜK, GELECEK İÇİN BÜYÜK BİR ADIM

ŞİMDİLİK KÜÇÜK, GELECEK İÇİN BÜYÜK BİR ADIM

 Fotoğraf

MEMET AVŞAR-ARDAHAN'NIN İLK ROBOTİK ATÖLYESİ
MEMET AVŞAR-SABAH
Ardahan il Milli Eğitim Müdürlüğünün  “Kodla ARDAHAN Projesi”  İlk okul ve ortaokul  öğrencilerinin, analitik düşünme becerilerinin sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşüncelerinin arttırılıp girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve bütün bunların gerçekleşmesi için öncelik olarak 23 Şubat İlk okulunda  Kodlama-Robotik atölyesi açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul’da faaliyet yürüten Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) işbirliğinde öğrencilerin 'kodlama' ve 'üç boyutlu tasarım' konularında bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla hayata geçirilen “Kodla üret Ardahan” projesi kapsamında 23 Şubat İlkokulunda “kodlama ve robotik” atölyesi kuruldu.

Atölyenin açılışı için düzenlenen törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, AREV Başkanı İlter Avşar, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılış konuşmasında  Vali Bilmez, “Kodla Üret Ardahan Projesi ile inşallah çocuklarımız hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaklar. Hayalleri daha da gelişecek. Hem günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunları giderecekler, hem de beyin jimnastiği yapacaklar, çözüm arayacaklar. Bu da çocuklarımıza beyinsel anlamda daha da katkı sağlayacaktır. Bu atölyeyi ilimize kazandıran Ardahan Eğitim Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Bu projenin diğer dernek ve STK’lara örnek olmasını bekliyoruz" dedi.

Milletvekili Atalay ‘da, Şüphesiz çağımız bilim çayı, teknoloji çağı, eğitim çağıdır. Daha güçlü bir gelecek için daha iyi bir eğitimden başka seçeneğimiz yok. Çocuklarımızın eğitimine ne kadar çok yatırım yapabilirsek, onların zihinsel, bedensel, ruhsal gelişimlerine ne kadar iyi sağlayabilirsek, geleceğimiz de o kadar iyi olacaktır” diye konuştu.

'Kodla Üret Ardahan Projesi' hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu ise, proje ile öğrencilerin analitik düşünmelerini, soru-cevap süreci içerisinde soru çözme ve grup çalışmasını ön palana çıkarmalarını amaçladıklarını söyledi.

AREV Başkanı Avşar da, “Biliyoruz ki, 21'inci yüzyıl dijital çağ. Biz de çocuklarımıza robotik kodlamayı öğretip, kendi bilgisayarlarını, kendi oyuncaklarını nasıl yapacakları konusunda destek olmak için buradayız. Heyecanlıyız ve çok mutluyuz. 'Kodla Üret Ardahan Projesi' Türkiye genelinde yaklaşık 10 ilde bulunuyor. Ardahan da bu illerin arasında. Bizler de vakıf olarak böyle bir proje geliştirdik" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından atölyenin açılışı gerçekleştirildi. Kodlama ve robotik atölyesinde eğitim gören öğrenciler, kendilerinin yaptığı çalışmaları katılımcılara tanıttı.


ÖZEL OKUL STATÜSÜNDE BİR DEVLET OKULU ’23 ŞUBAT İLK OKULU’

Ardahan 23 Şubat İlköğretim okulu Öğrencileri ARDAHAN TASARLA-KODLA-ÜRET Sloganıyla hayallerini üretecek.

     Bilgisayar Sınıfı olmayan, FATİH Projesinin henüz ulaşamadığı bu küçük ilin bir  okulunda öğrencilerimiz imkanları zorlayarak kodlama öğrenmenin zevkini yaşıyacaklar. Arduino setler ile devre tasarımlarını, MBLOCK programı ile de kodlamasını yapacak olan  öğrencilerimiz hayat içinde kullandığımız bir çok teknolojik ürünün kodlama ve çalışma mantığını artık da iyi anlayacaklar.

TASARLA-KODLA-ÜRET
23 Şubat Okul Müdürü Gürbüz Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, merkezi İstanbul’da bulunan AREV’in vermiş olduğu 150 bin liralık destekle Ardahan İl milli eğitim müdürlüğün hayata geçireceği kodla üret Ardahan projesiyle beklide geleceğin bu mucitlerinin bu okulda çıkabileceğini kaydetti. Bu proje için ise okulun kullanılmayan bir sınıfı tahsis edildi.

Türkiye’yi teknoloji alanında bir üst lige taşıyacak olan gelecek neslin bilişim dehalarının  birbirinden yaratıcı ve eğlenceli oyunlarıyla “ARDAHAN TASARLA-KODLA-ÜRET’’ Projesiyle geleceğin Mühendisleri artık Ardahan’da çıkacak. HABER; MEMET  AVŞAR-ARDAHAN-SABAH


11:43, 10.03.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500