Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇILDIR GÖLÜNDE ALTIN ATLAR ZAMANI

ÇILDIR GÖLÜNDE ALTIN ATLAR ZAMANI

 Fotoğraf

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen "Çıldır Kristal Göl Uluslararası kış şöleni çeşitli etkinliklerle ev sahipliği yaptı.

Çıldır Belediyesine ait sosyal tesisler önünde yer alan ve yüzeyi buzla kaplı olan Çıldır Gölü üzerinde, bu gün ( Cumartesi günü )
Çıldırlı şehit ateşi düştü. Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen"Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni"

09 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri/Çukurca Zer Tepe Üs bölgesine, hain terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roketli saldırı sonucunda vatani görevini yaparken Çıldırlı askerin şehit düşmesi üzerine bu yılki etkinliğin ismi değiştirildi. Bundan sonra ki yılarda göl festivaline kahraman şehidimizin ismi verilecek.

Dünkü hain saldırıda Çıldır Tatalet (Baltalı) köyü nüfusuna kayıtlı İlker Akçay şehadet mertebesine erişti. Ailesinin Gebze’de ikamet etmesi nedeniyle Cenaze merasimi Cumartesi günü Gebze Çoban Mustafapaşa camiinde gerçekleştirildi.

ATALAY, ' BİRLİK OLMA ZAMANI'

Törende bir konuşma yapan Ardahan Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay, Türk- Kürt kardeşliğine vurgu yaparak, gün birlik olma günü diyerek şu ifadeleri kullandı. Atalay, “Bu gün kalbimizin yarısı yaralı zira Çıldırlı bir şehidimiz var bu gün öncelikle şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bu topraklar için verilen mücadele çok kutsaldır. Beş asırdır yer yüzünde doymak bilmeyen bir canavar vardır.

17.yüzyıldan beri kıtaları sömürdü koskoca Afrika kıtasını kendi rahatlıkları için sömürdüler doymadılar. Son olarak orta doğuya göz diktiler, yine doymuyorlar. Bu canavarın ismi emperyalizmdir. Hala gençlerimiz güneşin oralarda doğacağına inanıyor. Karayip korsanlarının çalıp getirdiğini onlar yediler. Akif’in dediği gibi ‘ medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar ‘

Bunlar laboratuvarlarda üretileri terör örgütlerini üstümüze salıyorlar. Bu günlerde bu yüzden kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Türkler ve Kürtler bir birine sahip çıkmalıyız. Eğer bunu yapamasak sevinecek olan biz değil, sevinecek olan Edirne’nin ötesidir. Sevinecek olan Çıldırın ötesidir. “ dedi

Ardında kürsüye çıkan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ise Çıldırlı şair Aşık şenliğin dizeleri üzerinde mesaj vermeyi sürdürdü. Bilmez, “ Ata sporumuzu ve kültürümüzü yeni nesillere ve dünyaya tanıtmak amacındayız.
Emperyalistler tarafından üretilen terör örgütleri üstümüze salınmak isteniyor, bizi yönetilemez hale getirmek istiyorlar. Ancak bütün bu oyunlar milletimiz tarafından boşa çıkarılacaktır. Çıldırlı şairimizin dediği gibi, “Ehli islam duysun ki can sağ iken yurt vermeyiz düşmana “ bu duygularla bu gün şehit düşen Çıldırlı kahraman şehidimize ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum “

Üstü tamamen buzla kaplı Çıldır Gölü üzerindeki etkinlikte, Gürcistan halk dansları topluluğu gösterileri adeta nefes kesti. Topluluğun gösterileri büyük alkış aldı. Ardında ise topluluk üyelerine vali Bilmez tarafında çeşitli hediyeler verildi.

Atlı kızaklar ve rahvan at yarışlarının ardında Malatya, Ezurum ve Kars’ta gelen Atlı spor kulübüne mensup ciritçilerin gösterileri etkinliğe damgasını vurdu. Büyük bir kalabalığın ilgiyle izlediği çiritçiler, ufak tefek kazaların dışında çok başarılı bir yarış sergilediler. Yarışmanın sonucunda Kars Atlı Spor kulübü büyük bir başarı elde ederek yarışmanın galibi oldular. Ciritçiler kazandıkları kupayı dün hain saldırıda şehit düşen Çıldırlı asker adına aldılar.
Mehmet Avşar/sabah/Ardahan


20:51, 10.02.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500