Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MİLLETVEKİLİ ATALAY; KARDAN KAR EDECEĞİZ

MİLLETVEKİLİ ATALAY; KARDAN KAR EDECEĞİZ

 Fotoğraf

MİLLETVEKİLİ ATALAY;  KARDAN KAR EDECEĞİZ

MEMET AVŞAR-SABAH GAZETESİ- ARDAHAN
Ardahan’ın Göle ilçesi hiç bu kadar ihya olmamıştı.  Cumhuriyet tarihi  boyunca gelmeyen hizmetler gelmeye başlandı.
Göleli Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan’dan milletvekili seçilir seçilmez hem Ardahan’ın hem de Göle İlçesinin makus kaderi değişti.

Son olarak kısa bir süre zarfına sığdırdığı Göle  kayak merkezinin hizmete açılması bir mucizenin gerçekleşmesi anlamına geldi. Göle ilçesinin hemen yanı başında ki kayak tesisi vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Vatandaşlar hep bir ağızdan, ‘’ bu bir rüyamı, bu hayalimizdi birden bire gerçekleşti özelikle bu işin mimarı sn. milletvekilimiz Orhan Atalay’a teşekkür ederiz.’’ Dediler.
Spor Toto’nun desteğiyle hayat bulan kayak tesisi, Kars Sarıkamış ve Ardahan Yalnız çam Kayak tesisinden sonra bölgenin 3. Kayak tesisi.
Kısa bir süre önce yapımına başlanılan ve açılışını Ardahan milletvekili Orhan Atalay, Vali Mehmet Emin Bilmez , Ardahan Üniversitesi  Rektörü Mehmet Biber ve Göle Kaymakamı Zafer Oktay’ın birlikte kurdelesini kestiği kayak tesisi 5. 01. 2018 tarihinden itibaren resmen hizmete girmiş oldu.

Açılış konuşmasını ise sırasıyla il gençlik ve spor müdürü Bülent Akar, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Milletvekili Orhan Atalay ve Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez yaptı.
Konuşması esnasında vatandaşlardan büyük alkış alan Milletvekili Orhan Atalay, şunları söyledi;
Atalay, ‘’ Ardahan ve Göle hep kardan cefa çekecek değil, bundan sonrada insanlarımız sefasını sürecekler. Kardan kar elde edecekler. Kışın kar kazandıracak, yazın ise eridiğinde bereket olup topraklarımızı yeşertecek. Altı ay kar altında kalan memleketimiz şimdiye kadar hep çile çekti, bundan sonra bunu fırsata çevirecek kış turizminin merkezi olacaktır. Ardahan’ın yazıda, kışı da çok güzeldir. Yeter ki biz bu güzelliklerin farkına varalım. Atalarımızın bize emanet bıraktıkları bu cennet toprakları terk etmek yerine cennete çevirmek zorundayız. Bu tesisin yapımında büyük katkılarından dolayı da Spor Toto Genel Müdürlüğüne de teşekkürlerimi sunuyorum. ‘’


Spor Toto tarafından 2 milyon lira ile yapımı tamamlanan tesisin bölgeye hayırlar getirmesini dileyen Vali Mehmet Emin BİLMEZ ise şunları söyledi;


Bilmez, "İnşallah kayak sporunda Türkiye'de marka olmuş sporcuların yetişeceği bir tesis olur burası. Bölge insanı bu spora çok yatkın ve meraklı. İnşallah yazımız gibi kışımız da ayrı bir güzel geçer Göle'de. Çünkü Göle'nin beyazlığı da yeşilliği kadar güzeldir. inşallah gençlerimiz sezon boyunca burada eğlenmeye çalışacaklar. tesisin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' dedi.

 750 metre uzunluktaki tesiste saatte 600 kişi kayabilecek.
HABER; MEHMET AVŞAR


08:16, 05.01.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500