Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Bir köy daha karantinaya alındı

Bir köy daha karantinaya alındı

 Fotoğraf

Bir köy daha karantinaya alındı

SABAH’ın duyurduğu Ardahan’daki kuduz vakasında bir köy daha karantinaya alındı. Ölen inekte ise kuduz tespit edildi
Bir köy daha karantinaya alındı
SABAH
Haberler Yaşam
Çarşamba 03.01.2018
Ardahan'ın Hanak ilçesinde 3 köyün ardından, bir köy daha karantinaya alındı.
Ardahan'ın Hanak ilçesine bağlı Sevimli, Arıkonak ve Börk köylerinin kuduz nedeniyle karantinaya alınmasının ardından, Yamçılı köyünde de bir kuduz vakasına rastlandı. Karantinaya alan 3 köyün hemen yanında bulunan Yamçılı köyünde bir dana, ağzı köpürerek telef oldu. Bunun üzerine olay hemen yetkililere bildirildi. Danadan alınan numunelerde yapılan incelemede, hayvanın kuduzdan öldüğü tespit edildi. Bunun üzerine Yamçılı köyü de karantinaya alındı.
Bu arada kuduz virüsü tespit edilen yaklaşık bir ton et, kireçlendikten sonra kepçelerle açılan çukura gömüldü. İlçeye et girişleri de sadece Erzurum ve Kars'tan kontrollü şekilde yapılıyor. Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, kuduz vakalarının kentte bulunan tüm lokantalar dezenfekte edildikten sonra ortaya çıktığını ve sadece bir lokanta dışında tüm işletmelerin açık olduğunu söylerken, kentteki lokantalar ise deyim yerindeyse sinek avlıyor.
Mehmet Avşar- SABAH GAZETESİ


10:57, 03.01.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500