Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HAYVANIN İŞKEMBESİNDE ÇIKAN ŞAŞIRTI

HAYVANIN İŞKEMBESİNDE ÇIKAN ŞAŞIRTI

İKİ YAŞINDAKİ DANANIN MİDESİNDE 8 KGM. İP ÇIKTI
Ardahan da aynı zamanda esnaflıkta yapan Mehmet Akgün’ün çiftliğinde sabah saatlerinde bir tane danası rahatsızlanınca, Akgün veterinerde aldığı ilaçları hayvanın tedavisinde kullanır. Buna rağmen danasının iyileşmediğini görünce kesmek zorunda  kaldığını ifade etti.

Akgün, Kesim esnasında dananın işkembesinde ip ve poşet parçalarına rastladığını ve çok şaşırdığını belirti. Daha sonra bu cisimleri tartıyla ölçtüğünde 8 kgr. Civarında bir rakam görünce daha da şaşırdığını söyledi. Bunun nedenini öğrenmek için veterinere gittiğini belirten Akgün, veterinerin vitamin eksikliğinden dolayı olabileceğini, bu tür vakaların Ardahan’da sıkça yaşandığını anlatır.
Ardahan’da veteriner hekimlik yapan  Özgür Aydın, bu tür vakaların Ardahan’da  sıkça yaşandığını belirterek, üreticilerin hayvancılığı bilinçsizce yapmaları sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Aydın, ‘’bu hastalığın ismi Pika’dır Pika hastalığı minerallerden çinko, bakır,  demir eksikliği sonucunda ortaya çıkıyor. Küresel ısınma sonucunda yeşil alanların eksilmesi, fosforun eksilmesi sonucunda oto bur  olan hayvanların bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılamak için doğada bulunan naylon, bez, ip benzeri cisimleri yutuyorlar. Dünyanın ekolojik dengesi bozuldukça bu risk daha da artacaktır. Dünya ülkeleri bu konuda önlem alamasalar gün gelecek  bu yöndeki ilaçların kullanımı bile fayda etmeyecektir.’’ Diye konuştu.

Veterinerlere aynı derten  muzdarip bir çok vatandaş yine ilaç almak için geldiğini görünce onlara da sorduğumuzda bir vatandaş koyunculuk yaptığını koyunların kendi yünlerini yediklerini ifade etti. Bunun içinde veterinerden vitamin ilacı aldığını belirti.
HABER; MEMET AVŞAR


22:45, 04.12.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500