Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARÜ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ARÜ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 Fotoğraf

ARÜ Başkanlığında 2. ÜNİDAP Toplantısı Gerçekleştirildi

Ardahan Üniversitesi’nin dönem başkanlığını yürüttüğü ÜNİDAP (DAP Üniversiteler Birliği) genel değerlendirme toplantısı bu gün Ardahan Üniversinde gerçekleştirildi. Ardahan Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Odası’nda Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya: Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversiteleri Öğretim Üyeleri Doç Dr. Mucip Genişel, Yrd. Doç. Dr. Harun Güney, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ile ÜNİDAP yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversitemizin ÜNİDAP’ın dönem başkanı olmasından ve toplantının gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini belirterek ‘‘Memleketimize, ülkemize, milletimize ve bölge üniversitelerimize, bölgenin kalkınmasına hayırlı sonuçlar oluşturacak bu toplantının sürekliliğinin devamının ve değerli çıktılarının oluşması için de hepinizin katkılarının çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bölgemizde altmış yıllık üniversitelerimiz var. Artık geleneğini oluşturmuş üniversitelerimiz var. Biz yeni üniversiteler olarak özellikle Erzurum Atatürk Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi gibi kadim üniversiteler bu konuda bize yol gösterici olacak. Bundan sonraki çalışma gruplarımızda bu kadim üniversitelerin altyapı imkanları ve akademik tecrübelerinden faydalanacağız. Bu tecrübeler bizim için çok değerli bir hazinedir.  Biz de bu hazinelerden genç üniversiteler olarak faydalanmanın arayışı içerisinde olacağız. Bizde bu heyecan var. ” şeklinde konuşmasını sonlandırdı. Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Proje Koordinatörü İhsan Karataylı katılımcılara ‘‘Üniversite Sanayi İş Birliği ve Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi’’ adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcılar bir önceki toplantıda alınmış olan kararları genel bir değerlendirmeye alarak bazı maddelerde mutabakata vardılar. Toplantının ardından Üniversite yerleşkemiz içerisinde yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii’sine ait kütüphane açılışı gerçekleştirilerek konuklara aşure ikramında bulunuldu.


21:59, 13.10.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500