Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TRT'DE ÇIKAN HABERLERİMİZ

TRT'DE ÇIKAN HABERLERİMİZ

 Fotoğraf

GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLERİN, ARDAHAN VALİSİ BİLMEZLE KEYİFLİ SOHBETİ
Ardahan’da gaziler ve şehitler haftası kutlandı. Öğrencilerin  şiir dinletisinden sonra  Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol heyeti şehitler ve gaziler derneğini ziyaret etti. Şehit yakınları ve gazilerle keyifli sohbetler yaptı.
Daha sonra valilik gazi ve şehit yakınlarına bir özel restoranda yemek verdi. Bu esnada yemeğe gidilirken parkın içinde geçen vali bilmez ve protokol, bir vatandaşın bankta yatığını görünce vali Bilmez yolunu değiştirmek zorunda kalarak vatandaşı rahatsız etmek istemedi.


MİLLİEĞİTİME GEÇEN ESKİ FETÖ OKULU  ÖMER HALİS DEMİR ADI ALTINDA YENİ EĞİTİM YILINA BAŞLADI
-MEMET AVŞAR-TRTİ-ARDAHAN
Ardahan’da 2017- 2018 eğitim öğretim yılı, okul öncesi eğitimde 141 öğrenci, ilkokullarda 5308 öğrenci, ortaokullarda 6781 öğrenci,  orta öğretimde 5509 öğrenci ve 1211 öğretmenle ders başı yaptı. Bu okullardan Ardahan Merkez Şehit Ömer Halis Demir ortaokulun da da İlk ders zili  renkli görüntülerle başladı. Bu yıl fetullahçı terör örgütünden milli eğitime geçen eski fetö özel okulu,  15 temmuz şehidi ÖMER HALİS DEMİR adı altında yeni eğitim- öğretim yılında ders başı yaptı.
Törende konuşan Ardahan valisi Mehmet  Emin  Bilmez,  öğretmenlere  seslenerek öğrencilerin öncelikle birer birey olarak yetiştirmelerini istedi.
Törende şiir okuyan öğrenciler ve halkoyunu ekibi büyük alkış aldı.


ARDAHAN’DAN GİTMEK İSTEMİYORLAR
MEMET AVŞAR-TRT /ARDAHAN
Bahar ayarından itibaren Ardahan’a göç eden Iğdırlı göçerler, Ardahan’ı o kadar çok beğeniyorlar ki güzün gitme vakti geldiğinde memleketlerine gitmek istemiyorlar.
Ancak göçerler Ardahan’da her ne kadar yerleşip, yerleşik düzene çıkmak isteseler bile Ardahan’ının köyleri Iğdırlılara ev satmak istemiyorlar. Gerekçe ise köye yerleşen Iğdırlılar, yerleştikten sonra hısım ve akraba her kesi getirip köyün büyük çoğunluğu oluşturmak istemeleri gösteriliyor. Köylüler köylerinden huzurun bozulmasından korkuyorlar. Bundan dolayı da sadece Iğdırlı değil köylerine yabancıların yerleşmesini istemiyorlar. Yine de buna rağmen Ardahan’a yerleşen Iğdırlı sayısı az değil. Gün geçtikçe Iğdır’dan Ardahan’a büyük göçler oluyor.
Iğdırlı çoban Zahir Tırpan ‘’yazın Iğdır’da sıcaklık 45 dereciyi buluyor. Orada sürümüzü otarmamız mümkün değil, otlak az, sıcaklık yüksek, Ardahan’ın yaylaları ve ovaları koyunculuk için zelikle çok elverişli, buralarda rakım yüksek, el değmemiş topraklar, her şek çok güzel. Bol otlak, bol su ve geniş meralar, yaylar mevcut buda bizim ve hayvanlarımız için vazgeçilmez bir şey. ‘’dedi.
HABER- GÖRÜNTÜ; MEMET AVŞAR-ARDAHAN

EV HANIMI İKEN KOSGEB YARDIMI İLE İŞ KADINI OLDU
MEMET AVŞAR-TRT KURDİ- ARDAHAN
Kudret Polat evinde yaptığı mantılarla herkesten taktir topluyordu, birden aklını bunu değerlendirmek geldi. Kudret Polat, Ardahanlı girişimci bir kadın. Ardahan KOSGEB şubesinin açmış olduğu girişimcilik kursuna katıldı, belgesini aldı ve hiç zaman kaybetmeden baş vurusunu yaptı. KOSGEB de aldığı 50 bin lira hibe ile iş yerini açtı. Şimdilerde paraya para demiyor. Ardahan Belediye binası karşısında açtığı mantı evinde ailece çalışıyorlar.
Böylece ailenin işsizlik sorunu da bu yola ortada kalkmış oldu. Gelen müşterilerde kudret hanımın yapmış olduğu matı yemeğinin bir benzerini daha önce hiç  tatmadıklarını dile getiriyorlar.
MEMET AVŞAR-ARDAHAN


08:12, 20.09.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500