Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'DA LEZZET-İ KÜR FARKI

ARDAHAN'DA LEZZET-İ KÜR FARKI

 Fotoğraf

Ardahan son yıllarda turistik, kültürel ve ekonomik anlamdan ciddi mesafeler katediyor. Ardahan'da kafelerde ve  lokantalarda Ardahan'nın kültürünü yansıtan fügürleri kullanıyorlar. Bu da  Ardahan'nın hizmet sektöründe adeta bir moda haline gelmesine yol açtı.

Ardahan- Artvin Karayolu üzerinde yer alan Lezet-i Kür adlı işletme hizmet sektöründe ilin cazibe merkezi konumunda bir Cafe. Ardahan kalesi ve Kur'a nehriyle olan komşuluğu ve işletme sahiplerinin donnımlı ve vizyonlu olmaları nedeniyle aynı zamanda kentin turizmine yönelikte  çok ciddi hizmetleri oluyor.

Bu durum Ardahan'a gelen turistleride cezb etmekte. Özelikle İran, Irak ve Gürcistan'da gelenler Ardahan'nın doğal güzeliğine ve kültürüne hayran kalıyorlar. Bu ülkelerde gelen Turistlerin daha dönce görmedikleri hizmetleri, Lezet_kür Farkıyla görmeleri, aynı zamanda Ardahan'nın tarihi dokusu ve kültürü hakında da bilgi sahibi oluyorlar.

Ardahan'da Lezet-i Kür Cafesi de bu cafelerden biri ve ismini Ardahan'nın içinde geçen Kur'a nehrinde alıyor. Lezet-i Kürün bahçesi ve içerisinde Damal bebeğinde tutun yüz yıl öncesinde halkın kullanmış olduğu araç, gereçler ve çok sayıda el sanatı, öküz arabaları, furgunlar bulunuyor. Bir cafeden çok bir müze görünümünde, buda Ardahan turizmine büyük bir katkı sağlıyor.

Daha önce Ardahan'da bu tür işletmelerin olmaması nedeniyle Ardahanlılar ve gelen turistler Ardahan'ı transit geçerek komşu illere gidiyorlardı. Lezet-i Kür'ün açılmasıyla beraber il dışana kayan ekonomi Ardahan'da kaldı. Lezet-i kür  kısa zamanda algıdaki yerini alarak  Ardahan'nı yapı taşı haline gelerek ilin kalkınmasına da bir nevi fayda sağladı.
MEMET DOĞU AVŞAR- ARDAHAN


12:26, 11.09.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500