Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BATI İLE DOĞU ARASINDA HARİKALAR DİYARI 'ŞAVŞAT'

BATI İLE DOĞU ARASINDA HARİKALAR DİYARI 'ŞAVŞAT'

 Fotoğraf

1800 RAKIMLI KAYALIKLARDA EVLENME TEKLİFİ
Artvin'nin Şavşat İlçesinde düğün öncesi dış çekim için Çavdarlı yaylasının 1800 rakımlı kayalıklarına tırmanan nişanlı çiftlerin neden bu kayalıkları tercih ettiklerini sorduğumuzda, şu yanıtı alıyoruz, '' Bunu  anlamak için burada ki atmosferi tenefüs etmek gerekir. Zaten buraya gelen herkes anlar neden insanlar gelip burada resim çekiyor diye'' diyor, Ekrem ve Nilüfer çifti.
Damat adayı Ekrem Kaya ısrarlarımıza dayanamayıp yeniden gelin hanıma evlenme teklif etmesi  renkli anlara sahne oldu.
Resim çekmek için Çavdarlı yaylasına gelen yen evli çiftleri meraklı gözlerle izleyen yörede hayvan otlatan çobanlar ise bu yaylda çobanlık yapmaktan memnun olduklarını dile getiriyorlar.
Ayrıca çobanlık mesleğini yabana atılacak bir meslek olmadığını dile getiren gençler, kendi köylüleri olan, eski Ardahan Valisi ve şimdiki Erzurum Valisi  Seyfettin Azizoğlu'nun da çocukluğunda bu yaylalarda çobanlık yaptığını anlatıyorlar.
DOĞA TURİZMİN BAŞKENTİ ŞAVŞAT
Şavşat batı ile doğu arasında sıkışmış bir doğa harikası ilçe olması nedeniyle özelikle yaz aylarınada çok sayıda yerli ve yabancı turistin  akınına uğruyor.
Doğa turizmin kalbi burada atıyor diyebiliriz. Şavşat'an 20 km. uzaklıktaki karagöl etrafında ki modern turistik tesisleri ile gün geçtikçe kendine has güzeliği ile insanları cezbetmeye devam ediyor.
HABER; MEMET AVŞAR- ARDAHAN


01:18, 30.08.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500