Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » CENNET DEĞİL, 'ALİYEV PARKI'

CENNET DEĞİL, 'ALİYEV PARKI'

 Fotoğraf

MEMET AVŞAR- SABAH GAZETESİ/ ARDAHAN- TİFLİS
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in babası eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına Gürcistan'nın başkaenti Tiflis'te milyon dolarlar harcayarak yaptırdığı botanik bahçe görümündeki park dünyanın dört bir yanında turistlerin  akınına uğruyor. Turistlerin tarafında hayranlık uyandıran parkın etrafındaki dükkanlar eskide kiracı bulamazlarken şimdilerde boş dükan yok. Aylık kiralar ise dolar cinsinde.

Yaklaşık on- onbeş yıl önce Azebaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafında Gürcistan Devletinde satın alınan yaklaşık 20  dönümlük bir yer Tiflisin merkezinde orta çala denilen  yerde yer  alıyor, tamamı yeşilin bin bir tonuyla süslenmiş büyüleyici bir park haline getirilen ve içinde Azerbaycan'nın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in heykeli bulunan bu yer turistlerin akınına uğruyor.

Bakımı, Azerbaycan'nın socadar şirketi tarafında yapılan bu turistik parkın onlarca temizlik görevlisi, onlarca  da  güvenlik görevlisi bulunuyor.termal kameralarla izleniliyor ve  24 saat aralıksız bakımı yapılıyor.
Gürcistan ekonomisine önemli katkısı bulunan park, turistlerin fotoğraf çekmek için akın ettikleri bir yer. Bu park Tiflisin Orta çalla semtin merkezinde yer yalıyor. Yanı başında ise İran Şahı, Sultan ABBAS tarafında yapılan  tarihi camii yer alıyor.


21:02, 26.08.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500