Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » CHP'Lİ ŞANTİYE ŞEFİ, CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRÜK YILMAZ'I YALANLADI

CHP'Lİ ŞANTİYE ŞEFİ, CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRÜK YILMAZ'I YALANLADI

 Fotoğraf

CHP'Lİ ŞANTİYE ŞEFİ, CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ÖZTRÜK YILMAZ'I YALANLADI
Ilgar Tüneli ihalesi yapılalı altı ay dan fazla bir zaman olması sebebiyle,  yöre insanında bu konuda bir hayli merak içerisinde olduğuna şahitlik yaptığımızda bizde bu konuda biraz bilgi toplayalım diye tünellin yapılacağı yere doğru yol aldık.

Tünelle vardığımızda tünellin girişindeki çalışmaları gördük, çokta sevindik, nihayetinde Ilgar Tüneline ilk kazma vuruluyordu. Bizde yörenin bir çocuğu olarak bin yılık rüyamızın adım adım gerçekleşmesine tanıklık yaptığımız için heyecan duymuştuk.

Ancak, haber yapmak için bir muhatap  bulamadığımız için elimiz boş geri döndük. Yolda salana salana gelen wosvogen marka bir jipin geldiğini gördük, bu jipin telefonlarımıza çıkmayan şantiye şefi Coşkun Aslan'a ait olduğunu bildiğimizde selektör yaparak durdurduk. Aslan bizi gördüğünde Allahın selamını vermemize rağmen' Aleyhküm selam' deme tenezülünde bile bulunmadığını görünce bizde çok  şaşırdık. İnsan siyasi görüşü ne olusa olsun en azında nezaketen selam alması gerekir.

'BENDE BİR CHP'LİYİM ÖYLE BİR ŞEY YOKTUR'
Şantiye şefi Coşkun Arslan'a   Röpörtaj teklifimizi sunduğumuzda tepkiyle karşılandık neden röportaj yapmak istediğimizi sordu biz de'' CHP'liler bir algı operasyonu içindeler efendim işte tünel ihalesi yapılmamış tünel yapılmayacak gibi söylemlerle gündemi meşgul ediyorlar biz de onların bu yalanlarını ortaya çıkartmak için sizin çalışmalarınızı  kamuoyuna duyurmak istiyoruz burada bir tünel çalışmasının olduğunu gördük, çokta sevindik çünkü bu bizim insanımızın bin yılık  rüyasıdır, şu anda yapılan çalışmaları tüm gerçekçiliğiyle kamuoyununu aydınlatmak istiyoruz. ''  dediğimizde tünel şefi Coşkun Arslan, ''Biz CHP'liler ne zaman öyle bir şey dedik, öyle bir şey yoktur, ben de CHP'liyim biz ne zaman öyle bir şey dedik,  biz öyle bir şey dememişiz ,ben de bir CHP'li olarak böyle bir şeyin olmadığını söylüyorum.'' dedi.

SIK SIK SİYASİ KİMLİĞİNDEN  SÖZ ETMESİNE BİR MANA VEREMEDİK

Bu durum karşısında gazeteci arkadaşımda çok şaşırdı, zira biz bu şahısa siyasi düşüncesinden ziyade bize çalışmalar hakkında bilgi vermesini istemiştik. Bizim amacımız yapılan bu büyük yatırımın bölge insanına duyurmak bu hizmetlerin gidişatı hakkında bilgi toplamaktı.
'Coşkun bey '  dedim, ''sizin siyasi kimliğinizi sormadık, biz geçmişte CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın buraya gelerek yaptığı açıklamaların ne kadar doğru, ne kadar yalan olduğunu öğrenmeye geldik. Bizim amacımız topladığımız bilgileri tarafsız bir şekilde kamuoyuna duyurmak, amacımız tamamıyla ilkeli, doğru haber yapmak''
'BENİM VEKİLİM BÖYLE BİR ŞEY DEMEDİ' DERKEN BİLE FARKINA VARMADAN ONU YALANLIYORDU
Bir tarafta da Milletvekiline toz kondurmamaya çalışırken, bir yanda da onu farkına varmadan yalanlıyordu. Tünel çalışmaları devam ediyor, öyle bir şey yoktur' diyordu.
( Ancak Östürk Yılmaz'ın 16 nisan referandum seçimlerinde tünellin yapılacağı yerde yaptığı açıklmalarda halka 'hükkümet sizi kandırıyor, tünel, münel yapılmayacak' demişti)
Ve  bir yandanda son model jipini üstümüze sürerek nezaket kuraların  dışına çıkarak garip  davranışlar sergileyerek orada uzaklaşmaya çalışıyordu. Bir yanda da ben ve vekilim böyle bir şey demedik, size de röportaj vermek zorunda değilim diyerek uzaklaştı gitti.
Bilindiği üzere,
Eski Musul Konsolusu iken DEHAŞ  tarafından 1 Kasım seçimlerinde Ardahan’da mağduriyeti oynayarak Milletvekili seçilen Öztürk Yılmaz, Milletvekili olduktan sonra kendi kendine geliştirdiği tavırlar ve açıklamalar kamuoyunda kimi zaman tepki çekmiş,  kimi zaman ise alay konusu olmuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesinin ardından seçildiği bölgenin sorunlarından uzak kalarak TV kanallarında dış politika adı altında birbirine benzeyen açıklamalarla ne konuştuğu belli olmayan ve çözüm üretmeyerek kanaldan kanala atlayan Yılmaz, son olarak 16 Nisanda yapılan referandum öncesi yanına aldığı bir grup arkadaşıyla Posof’un 2 bin 500 rakımlı Ilgar Dağı’nda tünelin yapılacağı alanda amatörce açıklamalarda bulunmuştu.

YILMAZ, ‘HÜKÜMET SİZİ KANDIRIYOR’ DEMİŞTİ
Posofluların bir asırdır dört gözle beklediği, Türkiye’nin Kafkaslara açılmasının önünde en büyük engel olan Ilgar Dağı’nın tünel projesinin temel atma töreni 11 Mart 2017 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay’ın katılımıyla görkemli bir törenle gerçekleşmişti. Bu törenin ardından referandum çalışmalarını yürüten CHP’nin Şimdiki Vekili Öztürk Yılmaz, hükümete çamur atacak bir şey bulamayınca kamuoyunu yanlış bilgilendirme adına Ilgar Dağı’na çıkarak, “ Burada tünel münel projesi yok. Sizi kandırıyorlar. Sakın inanmayın” diyerek bölge halkına karşı olan son kalan saygısını da bu acemi davranışı ile  böylece bitirtmişti.
Yılmaz’ın bu açıklamalarının AK Parti kanadından hiç bir kimse dikkate almamış ve cevap bile vermemişti. Öztürk’ün bu bahtsız açıklamalarını dikkate almayan yetkililer ve ihaleyi alan firma inşaat sezonun açılmasıyla planladığı tünel projesine start vererek çalışmalara yoğun bir şekilde başlamasına rağmen, CHP'li olduğunu söyleyen firma yetkillileri bile Öztürk'ü yanlıyordu.
MEMET AVŞAR- ARDAHAN


16:47, 08.08.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500