Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » AHMET ARSLAN'IN BAKAN OLMASI NE ANLAMA GELİR?

AHMET ARSLAN'IN BAKAN OLMASI NE ANLAMA GELİR?

 Fotoğraf

 Yeni kabine açıklandı. Serhat illerinin çok önemsediği bir ismin yerini koruması da bu illerde adeta bir bayram havası estirdi.
Evet hiç şüphesiz ki bu isim isminin hakkını layıkıyla yerine getiren biri  olduğu içindir ki  yeniden bakanlığının devamı için karar kılınmıştır.
  Evet,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme   Bakanı Sayın Ahmet Arslan  seçildiği ilk günden itibaren bölgenin çehresi değişti. Bölgenin  gözle  görülür bir değişime uğradığını  görmekteyiz hükümeti seven sevmeyen herkesin Ahmet Arslan hakkındaki görüşleri olumlu olduğuna da şahit oluyoruz. Arslan, sadece Kars'ın evladı değil aynı zamanda o bir Ardahanlı, bir  Iğdırlı ve bir Ağrılıdır. Zira bu 4 il geçiş kendir,  bu iller arasında göçler tarih boyunca sık sık yapıldığında bu 4 ilde de akrabalar yaşar. Her ne kadar ayrı iller olsalar da fiiliyatta bir il gibidirler.

Eskide duble yolları sadece batıda görürdük mesela E- 5 karayolu gibi,  biz bir gün aynı yollarla Ardahan’da Kars'ta Iğdır’da da geçeceğimizi tahmin bile edemiyorduk bu  toprakların çocuğu bir gün ulaştırma Bakanı olacak ve bütün bu hizmetleri bize sunacak hayalini bile kuramazdık. (Duble yollar, tüneller ve Bakü- Tiflis tren yolu gibi) dün   hayalini bile kuramadığımız hizmetleri bu gün bir rüyadaymışız gibi görüyoruz bu çok önemlidir. Cumhuriyet tarihi boyunca bu bölgeler hep ihmal edilmiş hep görmezden gelinmiştir bugün halkların iktidar olduğunu görüyoruz.
 
KAPİTALİST SİSTEM ‘ONE MİNUTE’ OLAYINDAN SONRA FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TÜRKİYRNİN BAŞINA BELA  ETTİ
Bugün dünün eski yamalı pantolonlarla ilkokula giden çocuklarının  bakan olduğuna şahit oluyoruz. Başkan olduğuna ve başbakan olduğuna şahit oluyoruz.  Evet  o gün belki Ahmet Aslan'ın babasına işte senin bu yamalı eski pantolonlarla ilkokula giden çocuğun  gün gelecek Türkiye Cumhuriyeti'nin ulaştırma denizcilik ve haberleşme Bakanı olacak deseydiler belki de babası bile inanmazdı. Evet  halk çocuklarının bakan olması çok önemli bir Milattır. Ak  Parti sessiz sedasız çok devrimler gerçekleştirdi işte   bu devrimlerin içerisinde halktan kişilerin milletvekili veya bakan başbakan hatta cumhurbaşkanı olması da ayrı bir önem arz etmektedir.  Bugün  tarih altın harflerle yazılıyor seversin sevmezsin kabul edersin etmezsin
50 yıl önce tam bağımsız Türkiye’yi istedikleri için iğdam sehpalarında gencecik canlara kıyan vahşi kapitalizm, bu günde yine boş durmuyor. Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan, One minute dediği gün tam bağımsızlığımızı elde ettiğimiz gündü. İşte o günden itibaren küresel kapitalist sistem böyle zamanlar için yetiştirip, büyüttüğü Fetullahçı terör örgütünü devreye soktu. Hala da en büyük dış destekli bir tehdit olarak ortada duruyor.

Bugün Türkiye tam bağımsız bir ülkedir iktidarın başındaki kişiyi seversiniz sevmezsiniz ama hakkını vermek zorundasınız, bugün dünya ona düşman ise dünya ya baş eğmediği içindir. Dünya beşte büyüktür dediği içindir.

FATİHİN VE SELAHATTİNİN ÇOCUKLARI ORTAK NAMUSTA BİRLEŞMELİ
Ünlü şair Akif’in dediği gibi ‘medeniyet dediğin tek dışı kalmış canavar’ bu canavar dünde vardı, bu günde var, hiç kuşkusuz yarında olacak. Biz ise buna göre tedbirimizi almak zorundayız. bundan sonra kendi medeniyetimizi oluşturacağız. AB’ye girmek için kapılar dan bekleyen  Kapıkulu olmayacağız. Tıpkı 1071 de olduğu gibi,  1920 lerde olduğu gibi  gün Fatih Sultan Mehmet’in ve Selahattin-i Eyyubi’nin çocuklarının ortak namuslarına sahip çıkma günüdür.  Biz  kendi demokratik  kriterlerimizi oluşturarak hak yolunda hızlı adımlarla yürümeliyiz ve Ankara kriterleri tüm dünya mazlum halkları için bir ümit kapısı olmalıdır nasıl ki İslam ülkelerindeki   Mazlum halkların ümidi haline gelmişse cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda başkentimiz Ankara'da tüm mazlumların demokrasi şehri ve demokrasinin başkenti haline gelmelidir başka çaremiz yok demokraside ve özgürlüklerde vazgeçecek değiliz. Ancak bunu suiistimal  eden terör örgütlerine de geçit vermeyeceğiz elbet.

İşte Ahmet Arslan’ın Bakan olması böyle bir şeydir. Yeniden bir millet oluyoruz. Eğitimli ve zengin devşirmenin yerine babasının alın teriyle okuyan Anadolu çocuğu iktidarda. Türk ile Kürt ne zaman birleşse büyük zaferler kazanmıştır. Bu günde aynısını yaşamaktayız. Dostlar sevinçle, düşman ise tedirginlikle izlemekte! 
MEMET AVŞAR
TURKUVAZ MEDYA-ARDAHAN TEMSİLCİSİ


01:33, 21.07.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500