Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Bakan Arslan, Başbakan Yıldırım ile İstanbul Yeni Havalimanında işçilerle iftar yemeği yedi

Bakan Arslan, Başbakan Yıldırım ile İstanbul Yeni Havalimanında işçilerle iftar yemeği yedi

 Fotoğraf

Bakan Arslan, Başbakan Sayın Binali Yıldırım ile birlikte İstanbul Yeni Havalimanı inşasında çalışan işçilerle iftar yemeğine katıldılar.

Burada konuşan Yıldırım, amaçlarının Türkiye'de ekmeği büyütmek olduğunu söyledi.

İnşaatı süren 3. havalimanının ilk etapta 90 milyon, daha sonra da 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ne demektir? Dünyanın doğusundan da batısından da kuzeyinden de güneyinden de gelenler burada buluşacak. Burası bir buluşma, bir vedalaşma merkezi haline gelecek. İstanbul, havacılıkta dünyanın merkezi oluyor. Bakın son 15 yılda havayolu, halkın yolu haline geldi. Allah'a şükür, Türkiye ortalama büyümesi yüzde 6 civarında olduğu halde her yıl havacılık Türkiye'de 2002'den beri yüzde 15 büyüdü. Üç kat... Onun için iç ve dış hatlarda toplam 33 milyon yolcu taşınırken bugün bu sayı 200 milyona yaklaştı. Dolayısıyla havacılığa baktığımız zaman, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görüyoruz. Türkiye'nin dünya havacılık sektöründen aldığı pay, yüzde yarımın altındaydı. Şimdi bu oran yüzde 2'ye yaklaşmış durumda. Bu da gösteriyor ki, Türkiye dünya havacılığının merkezi olmayı hak ediyor. Bu bir vizyon işidir. Geleceği göreceksin ona göre de proje yapacaksın. Biz gördük bu gerçeği."

Bakan Arslan ise, Başbakan Binali Yıldırım'ın 3. havalimanı işçileriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, Başbakan Yıldırım'a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Projenin yapıldığı yer hakkında bilgi veren Bakan Arslan, Türkiye'nin havacılık sektöründe son 14 yılda önemli mesafe kat ettiğini vurguladı.

Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önemli olan; nereden nereye geldiğinin bilinmesi ve onun taçlanma noktası olan bataklıkta böyle bir havalimanının yapılıyor olması. Bizim memnuniyetimiz o ki Sayın Başbakanımızın önderliğinde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin her yerini erişebilir hale getirmek adına bütün sektörlerde gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Açtığınız yol, kat ettiğimiz mesafe belli, yaptığımız projeler belli. Ama biliniz ki bunlarla yetinmeyeceğiz. Yüz bin kişilik ulaştırma ailesi olarak, bütün sektörlerde ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağız, bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin geleceği için ister içeride, ister dışarıda şehit olmayı göze alanlar nasıl ki varsa, biz de bu ülkenin mamur, imar olması, kalkınması için ulaştırmanın her alanında gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Bu bilinçle 3. havalimanını en kısa sürede bitirmek için mesai harcamaya devam edeceğiz." 


00:33, 20.06.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500