Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN SEMT PAZARINA YABANCI PAZARCI AKINI

ARDAHAN SEMT PAZARINA YABANCI PAZARCI AKINI

 Fotoğraf

ARDAHAN SEMT PAZARINA RAMAZAN BEREKETİ DÜŞTÜ
Ardahan bu yıl, Yurt genelinde gelen pazarcıların akınına uğradı. Ardahan'da haftada bir gün kurulan(perşembe günleri)  kapalı semt pazarı bu yıl ülkenin dört bir yanında gelen pazarcıların ihtiyacını karşılamadığı için, pazarın dışına cadde aralarına taşındı. Caddelerde kurulan pazar alanı cadde de geçen araç sahipleriyle pazarcılar ve vatandaşlar arasında zaman zaman tatsız anlara sahne oldu.
Araçların pazar alanında geçmesine tepki gösteren pazarcı esnafı ve vatandaşlar yetkililerden bu konuya eğilmelerini istediler.

Ardahan semt pazarı satıcı ve pazarcıların akınına uğradı. Ardahan esnafının sıftah bile edemedikleri Ardahan, yabancıların cenneti haline geldi. Belediyenin disiplinsizliği ve vurdum duymazlığı yüzünde her gün bir iş yerinin kapandığı Ardahan'da kayıt dışı iş yapan işportacılarla doldu taştı.

Bazı vatandaşalar fiyatların normal ve ucuz olduğunu savunurken, bazı vatandaşlar ise fiyatların pahalı oluşunda şikayetçi oldular. Pazarcılar ise ramazan ayında işlerin daha iyi olduğuna vurgu yaparak, pazara ramazın bereketi yansıdığı kaanatine vardılar.

Pazarcılar ''Ardahan Ülkenin son İli olduğu için eskide buraya pek kimse gelmezdi. Yani rekabet az idi, O yüzden de  talep fazla oldu, biz getirdiğimiz malları akşam bitirip gönül huzuruyla iftarımız açıyoruz. bu yıl buraya ülkenin dört bir yanında pazarcılar gelmesine rağmen yinede işler çok iyi.'' şeklinde konuştular.
Haftada perşembe günleri Belediye kapalı semt pazarında kurulan pazar alanı bu yıl ilk kez pazar alanın dışına taşınması Ardahan'da sevindirici bir gelişme olarak kaydediliyor. MEMET AVŞAR


07:48, 15.06.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500