Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » STK'LARDA' DİYANETİME DOKUNMA ' EYLEMİ

STK'LARDA' DİYANETİME DOKUNMA ' EYLEMİ

 Fotoğraf



Ardahan'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Ardahan'da  bir otelde araya gelen STK temsilcileri adına açıklama yapan İmam Hatip Okulları Platformu Ardahan İl Koordinatör Fahrettin Görmüş, Diyanet İşleri Başkanımızın şahsında Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratmaya çalışmak, anlaşılır değildir.
Görmüş, “ Köklü bir tarihe ve geleneğe sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruluşundan bu tana yasalar çerçevesinde halkımıza kur’ an ve sünnet ışığında büyük bir özveri ve gayretle çalışmaktadır. Yakın zamana kadar çok sınırlı alanlarda din hizmeti sunarken bugün yeni Türkiye vizyonu ile beraber Asya’ dan Afrika’ ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya, dünyanın dört bir yanında hizmet üreten gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün insanlığa umut olan bir kurum haline gelmiştir” dedi.
Görmüş, Bu çaba ve gayretler ortadayken, Diyanet İşleri Başkanımızın şahsında Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratmaya çalışmak, anlaşılır değildir. Dünyaya açılan, milletle ve içinde bulunduğu çağla barışık bir dil kurmaya çalışan güçlü bir diyanet, bu milletin ve devletin yüz akı olmuştur. Güçlü, sağlıklı ve toplumla barışık bir Diyanet Teşkilatı; kimden ve nereden gelirse gelsin maruz bırakıldığı haksız ithamlar karşısında yalnız bırakılmayacaktır.
Son zamanlarda ki saldırıların özellikle bir kısım muhafazakâr çevreden dile getirilmesinin de çok manidar olduğunu düşündüklerini söyleyen Görmüş, bu nedenle Başkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yalnız olmadığını ve yıpratıcı söylemlerin hiç kimseye hiç bir şey kazandırmadığı gibi kardeşlik iklimine de zarar verdiği mutlaktır. Sayın başkanımızın giderek arttığına şahit olduğumuz özlenen hizmetlerinden ve duruşundan dolayı kendisini sevdiğimizi ve her daim yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum diye konuştu. MEMET AVŞAR


07:42, 27.05.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500