Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÖLE'DE TÜBİTAK ETKİNLİĞİ

GÖLE'DE TÜBİTAK ETKİNLİĞİ

 Fotoğraf

GÖLE OKULLARINDAN GÖRKEMLİ TÜBİTAK BİLİM FUARLARI ETKİNLİKLERİ..!
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında, ülkemiz ve ilçemiz Göle'de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak, Göle okulları çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Birbirinden güzel ve anlamlı olan bilim fuarı etkinlikleri bir şenlik havasında yapılırken katı atıktan teknolojin insan sağlığı üzerinde yarattığı radyasyon ve olumsuzlar ile kolektif bilincin yaradığı el becerilerin ve kültürün geleceği yaratmasındaki anlamı katarak eleştirisel bir yanla da bakılan bir bir etkinliği Göle Öğretmenlerinin öncülüğünde Göle öğrencileri ortaya koymuş oldular.
Bilim etkinliğine İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Jandarma Komutanı Serdar Kanger, Emniyet Müdürü M: Özgür Nevruz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, Ak Parti ilçe Başkanı İlhan Gültekin, Okul ve kurum müdürleri yanı sıra öğrenci velileri katıldı.
İlki Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği etkinliğinin açılışı yapılarak Göle protokolü bütün stantları tek tek gezerek öğrencilerden bilgi alırken renkli görüntülerin yaşanmasını da beraberinde getirdi. Daha sonra 100. Yıl Ortaokulu ve Feride Karabacak Anadolu Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünün hazırlamış olduğu etkinliğin açılışları yapılarak bütün stantları tek tek gezilerek öğrencilerden bilgi alındı.
Yaratıcılık ve görsel güzelliğin hakim olduğu Bilim Fuarı için Kaymakam ve Başkan İsmailoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
İlçe Milli Eğitim Müdür Mevlüp Özalp bilgi sunduğu açıklamasında ''TÜBİTAK’a Türkiye çapında başvuran ve başvurusu kabul edilen 6600 okul arasında, Göle ilçemiz Bilim Fuarı düzenleyen 10 okulumuz bu başarıyı göstermiştir. Okullarımız Teknoloji ve Tasarım, Edebiyat, Matematik öğretmenlerimiz Okul müdürlerinin koordinatörlüğünde, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çok sayıda proje, sunum, poster ve deney düzenekleri sergilenmiştir. Öğrencilerin büyük emek vererek hazırlamış olduğu Bilim fuarı projelerinin hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen Öğretmenlerimize ve sergi hazırlıklarına katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunarım.”
ŞANLI ALABAY


10:48, 16.05.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500