Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HER ŞEY FIRINCILARIN RAHATI İÇİN Mİ?

HER ŞEY FIRINCILARIN RAHATI İÇİN Mİ?

 Fotoğraf

Ardahan’da bir süredir fırıncılar kendi aralarında anlaşarak Pazar günleri ekmek çıkartmıyorlar.

Pazar günleri fırıncılar ekmek çıkartmayınca  Ardahan halkı ve lokantacı  esnafı çileden çıktı.  Ardahan esnaflarından lokantacı Erkan Aktaş bu duruma adeta isyan etti .Aktaş, ‘’ ben Restoran işletiyorum pazar günleri müşterilerime bayat ekmek vermek zorunda kalıyorum müşterilerim haklı olarak bu durumdan şikayetçiler ben de müşterime makul bir cevap veremiyorum. Zira ‘Ardahan’da fırıncılar  Pazar günleri tatil yapıyor. O yüzdende ekmek çıkartmıyorlar dediğimde kimse inanmıyor. Niye burası o kadar mı sahipsiz, o zaman hastaneler, karakollarda Pazar günleri kapalı olsun’ diyorlar. Haklıdırlar da özelikle Ardahan’a dışarıda gelen müşteriler bu duruma çok şaşırıyorlar. fırıncılardan dolayı çok müşteri kaybettim bunların halka ve Ardahan’a bu kadar zulmetmesini her kim izin veriyorsa her kim sorumluysa, her kim göz yumuyorsa artık bir  an evvel bu konuya  çözüm bulmalarını istiyorum. İnsanlar Pazar günleri ekmek tüketmiyorlar mı? Bu kadar mantıksız bir şey olabilir mi?’’ şeklinde konuştu.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar soruyor. ‘’bu memleket sahipsiz midir? Ardahan’a  dışarda gelen insanlar ‘bu nasıl memleket’ diyor.biz hiçbir yerde böyle bir şey görmedik. pazar günü insanlar ekmek yemiyor mu insanlar pazar günleri aç kalmak  zorunda mı? Yada  bayat ekmek  yemek  zorun da mı?  nasıl oluyor da fırınlar burada pazar günleri ekmek çıkartmaz? bu durum karşısında herkes mağdur durumda iken hiçbir yetkili neden bu haksızlığa dur demiyor?

Hiç kimsenin Ardahan halkına bu çileyi yaşatmaya  hakkı yoktur. insanları mağdur etmek hiç kimsenin haddine değildir.  bu keyfi uygulamanın bir an evvel son bulmasını istiyoruz iki fırıncılar birleşmiş kendi rahatı için halka çile çektiriyorlar. ‘’ diye rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.
Bu konuyu Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı İskender Yılan’a sorduğumuzda ise Başkan Yılan şu açıklamayı yaptı, ‘’biz bu konuyu fırıncılarla konuştuk ancak fırıncılar anlaşmaya yanaşmıyorlar. Bildikleri yanlıştan geri dönmüyorlar. Bizde cezai işlem uygulatmak için belediye ye yazı yazdık, belediye yazımızı kale alıp gereken işlemleri yapmıyor.’’ Şeklinde konuştu.


09:45, 04.05.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500