Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GELECEĞİMİZ OLAN, ÇOCUKLARIMIZ KİMLERE EMANET?

GELECEĞİMİZ OLAN, ÇOCUKLARIMIZ KİMLERE EMANET?

 Fotoğraf

Ardahan’da öğrenci servisleriyle ilgili şikayetler gün geçtikçe çoğalmakta. Öğrenci velileri gazetemize gelerek bizzat bu konuda ki mağduriyetlerini  dile getirdiler.

Veliler öğrenci servisi ihalesini bir şekilde alan bazı uyanıkların, ihalede göstermiş oldukları araçları ve şoförleri çalıştırmadıklarını dile getirerek, örneğin A aracını resmiyete gösteren bazı rantçı uyanıklar çok daha düşük bir ücretle başka birisinin aracıyla  öğrenci  taşıyorlar. Bu araçları aynı zamanda yolcu taşıyan dolmuşlar olması sebebiyle, koltuklarda yolcu otururken, öğrenciler ise ayakta gidip gelmekteler.

Öğrenci velilerden bir diğeri ise, her gün yeni bir şoförle öğrenciler muhatap oluyor. Trafik görevlileri ve Milli eğitim Müdürlüğü  bu konuda  denetimlerini daha sıkı yapmalarını istiyoruz. Bizim çocuklarımız kurbanlık koyun değil.
Kanunda yer alan şartların bu rantçı uyanıklara uygulamasını istiyoruz. Öğrenci taşıyan araçların  ve şoförlerin çoğunun sigortaları bile yapılmamış. Bundan dolayı SGK nın da üstüne düşeni yapmasını istiyoruz. Yoksa çocuklarımızın başına  yarın ki gün bir şey gelirse, bu rantçı uyanıklar kadar görevini yapamayan yetkililerde sorumludur.


04:36, 15.04.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500