Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKANLIK MESAJI HALKTAN GELDİ

BAŞKANLIK MESAJI HALKTAN GELDİ

 Fotoğraf

Ne yalan şöyleyeyim çocukluğumdan beri hayallerim arasında   sahara dağı ve ılgar dağı tünelleri vardı birde hani diyordum  olursa birde başkanlık sistemi gelse ülkeme diyordum.
Askeri darbelerden, krizlerle boğuşan koalisyon hükümetlerinden, kavgadan, göz yaşında, geri kalmışlıktan başka ne gördük ki bu sistemde?  Aklı  başında biri bana bir açıklama yapsa o kadar mutlu olurum ki anlatamam!
Kim bilir belki  de bu güne kadar tanık olduğum olaylara rağmen yanılıyorumdur.
  Başkanlık  sistemi ak parti  iktidarından  önce de benim hayalimdi. Bu hayalimde inşallah gerçekleşecektir insanlar ortak akılla buluşmalı ortak akıl  hepimize lazım ortak akıldan buluşmaktan başkada şansımız yok. Bazen birileri  kendi egosunu  tatmin etmek için bazen doğru bildiği şeylere karşı çıkabiliyor. Ancak bu birileri biz olmamalıyız.
Peki güçlü bir lider olmasaydı?
Güçlü bir hükümet iş başında olmasaydı?
Düşmanın bile Türkiye’ye reva görmediği bir düşmanlığı bu halka, bu ülkeye gören yıkıcı, sinsi, hain Fetullah terör örgütüyle kim başa çıkabilirdi?
Koalisyon hükümetleriyle başa çıkabilir miydik?  
Bu örgüt son kırk yılın göz yumulmasıyla bu kadar büyüdü. Uygun ortamı mevcut sistem ona sağlamadı mı? Bunun aksi görüşünü  kimse savunabilir mi?
Yeni sistemin de elbette dört dörtlük bir sistem olduğu söylenilemez. Ancak kervan yolda dizilecektir, oda zamanla eksikliklerini tamamlayacaktır. Güzel Ardahan’ımız  cumhuriyet tarihi boyunca alamadığı hizmetleri  bu Hükümet zamanında aldı.. bundan 15 sene önce öküz koşuyorduk. Şu anda köylerimizde traktör süz ev yok gibidir. Ben bu hükümettin savunucusu değilim. Bunu CHP, MHP yada HDP yapsaydı yine savunurdum. Beni bilen iyi bilir gözümü budakta sakınmam, kimsede korkmam ve yağcılığı hiç sevmem, benim doğru bildiklerim, başkasına yanlış ta gelebilir bunu da anlayışla karşılayacak kadar kendimi bilirim. Hayatım boyunca hiç kimseyi değiştirmeye çalışmadım. Her kesi eksiği ile fazlasıyla olduğu gibi kabul ettim.

İnsanların fani olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu  başkanlık sistemi bir sistemdir,  bu hiçbir zaman bir kişi için getirilecek bir sistem değildir. Bu  başkanlık sistemi hak edene verilecektir kim bu makamı hak ediyorsa bu  halk tarafında bu makama getirilir. Artık her kesin bu kadim Anadolu halkının tercihine saygı duymasının zamanı geldi bence. Hak etmeyeni o makama bu halk getirtmez emin olabilirsiniz.
Sonuçta  kimse bana bu yeni sistem  demokrasiyi  ortadan kaldıracak safsatasına inandıramaz, mevcut sistemle demokrasinin darbelerle nasıl yerlerde süründüğünü gördük. Yeni sistemle daha   güçlü iktidarlar işbaşında olacaklar beş yılda bir  ayakları yere sağlam basan hükümetler iş başında olacaklar,  başkan daha güçlü olacak 5 yıl boyunca projeler yapıp hayata geçirme fırsatları olacaktır.  Önünü görüp ona göre  kararlar alabilecekler. Reformlarla  ülkeyi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine getirmeye çalışacaklardır.  Bu  ülkeye başkan olan hiç kimse ülkenin aleyhine  çalışmak gibi bir lüksü olmaz bu sistemde, sonuçta çıkacak olan başkan bu halkın arasında çıkacak başka bir ülkede gelip bu halkın başına geçmeyecektir. Sonuç olarak  halk kendi başkanını  kendisi  seçecek.  Doğru  bildiği  insanı seçecektir,  bundan korkulacak bir durum yok.

Ardahan'ın da bu konuda hayır deme gibi bir lüksü yoktur.  Ardahan evet demek mecburiyetindedir. Ardahan da Türkiye’nin ortak aklında  buluşmalıdır.  Bu  sistem artık çürümüş vaziyette ve iş göremez durumda bunu kabul etmek zorundayız.  Mevcut sistem eskimiş bir elbise gibidir, bu bedene artık dar geliyor, şimdi yeni şeyler konuşma  zamanı, yeni yeni şeyler icat etmeliyiz, yeni projeler peşinde koşmalıyız, yerinde durmanın zamanı değil, hele  geçmişe takılmanın  hiç zamanı değil ileriye bakmanın  zamanı. Her  çağın geçerli bir akçesi vardır. Yeni zamanın akçesi de güçlü bir demokrasi ve güçlü bir sistem olan başkanlık sistemidir. Zira bu çağda bu ülkeye en uygun sistem budur.
Şunu da hiç kimse dilendirmiyor ama aslında  vatandaşımız ülkeyi yönetenlerden bunu istiyorlar. Aslında başkanlık sistemi  halkın bir  talebidir. Algıda cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öne sürdüğü bir sistem olarak görülse de bu sistemi aslında  seçim zamanlarında vermiş olduğu oylarla bu mesajı  bu halk vermiştir. Yani cunhurbaşkan   kendi kafasında çıkartmıyor aslında halkın talebine bir cevap veriyor. 


02:09, 09.04.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500