Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Nasıl Kalkınacak ?

Ardahan Nasıl Kalkınacak ?

 Fotoğraf

Önce Ardahan Valisi Sn. İbrahim Özefe bir konuşma yaptı. Özefenin ardında kürsüye çıkan ulaştırma, Demizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan'ın konuşması bölgenin kaderini değiştirecek nitelikteydi. Arslan'nın, konuşmasında ki en önemli başlıklar; Londra'dan başlayıp Pekin'e uzanan demir yolu  nun Ardahan ve Kars'da geçecek olması, Ilgar Tünelinin ihalesinin yapılmış olması ve bölgeyi Karadeniz'e bağlayacak olan Sahara Tünelinin de mutlaka ihalesinin yapılacak olması, bu ifadeler, salonda bulunan katılımcılar tarafında alkışlarla karşılandı.
Ancak nedense Arslan'ın ardında kürsüye çıkan Kalkınma Bakanı Sn. Lütfü Elvan Cazibe Merkezi projesini anlatırken yeterli ilgiyi bulamadı. Aslında toplantıya gelen iş adamlarının çoğu Ardahanlı bile değildiler. Hollanda'dan, Erzurum dan ve yurdun bir çok yerinden yatırım için Ardahan'a gelmiştiler. Ancak yüz ifadelerinde aradığını bulamayan bir insanın yüz ifadesi vardı. Sanki beklentiler karşılanmamıştı.

Mesela konuşmacılar arasından yatırımcı Ardahan Milletvekilinin misafir gibi değilde ev sahibi gibi Bakanlarla  aynı masada oturmasını bekliyordu. Zira gerek Ardahanlılar gerekse de doğu bölgesi halkının Milletvekili Sn. Prof. Dr. Orhan Atalay'a karşı gerçekten de büyük bir hayranlıkları var. Halkın bu denli sevgisine mazhar olmuş bir vekilin Ardahan'ın geleceğinin masaya yatırıldığı bir programda geri planda bırakılması bir gazeteci olarak beni de rahatsız etti.  Zira  Ardahan'ın sorunlarını Atalay'dan daha iyi tahlil eden bir siyasetçi düşünmüyorum. Mutlaka bir konuşma yapmasını isterdim.

Ak parti Il Başkanı Yunus Baydar mesela onunda bir konuşma yapmasını isterdim. Çünkü Baydar Ardahan'ın yerli sanayisi hayvancılık konusunda uzman bir kişi. Ardahanlıların da çok sevip saydığı bir siyasetçi. 24 saat hiç üşenmeden vatandaşın telefonlarına cevap verebilen, her derdine, her sıkıntısına of demeden yumuşak bir yüz ifadesiyle koşan halkın içinde yaşayan ve halktan biri.

İşte yerinde yönetimde bu olmalı. Başkanlık sistemi de bunu getiriyor sanırım. Valiyi halk seçmeli. Hiç bir seçimi kaybetmeyen Sn. Yunus Baydar'da böyle bir seçimde kesinlikle Ardahan Valisi olarak seçileceğine kesinlikle inanıyorum. Düşünsenize milletvekili Atalay, Vali Baydar. İşte o zaman Ardahan'ın kaderi çok hızlı bir şekilde değişecektir. İşte o zaman hayalini kurduğumuz 'Ardahan Küçük Hollanda Olacak' projemiz hayat bulacaktır.

Bu gün ki toplantı da bize gösterdi ki Ardahan Ankara'dan değil Ardahan'da yönetilirse ancak sorunlar çözülebilir.

Ardahan'da araziler bu kadar paramparça olmuşken, meralar disiplinsizce kullanılırken, iki tane sınır kapısına sahip olmasına rağmen ticaretten söz edilmezken, Dünya'nın en kaliteli kristal karına sahip olmasına rağmen turizimden haber yok iken Ardahan nasıl gelişecek.

Bakın yıllardır anlata anlata dilimizde tüy bitmesine sebep olan bir sorunumuzu yurdun en Batısında ki bir ilde nasıl canla başla dile getiriliyor.

Edirne’de köylerde yaşayan çiftçiler arazi toplulaştırma hakkında bilgilendiriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı, şube müdürleriyle köy köy gezerek çiftçiyi arazi toplulaştırma konusunda bilgilendiriyor. Süloğlu, Lalapaşa ve Havsa ilçelerinde 3 yıl sürecek arazi toplulaştırma kapsamında ziyaretler gerçekleştiren Sarı, Süloğlu ilçesine bağlı Akardere Köyünde çiftçilerle toplulaştırma konusunda açıklamalarda bulundu.

"Kimse kim vurduya gitmeyecek"

Kahvehanede çiftçilerle sohbet eden Sarı, Edirne’nin Süloğlu, Lalapaşa ve Havsa ilçeleri ile birlikte tüm ilçelerde toplulaştırma uygulandığını ifade ederek, "Hedefimiz Edirne’nin tüm köylerinde toplulaştırma gerçekleştirmek. Toplulaştırma kapsamında herkesin toprak özellikleri tek tek tespit edilecek. Köyde yaşayan toprak verimini ve özelliklerini çok iyi bilen içinizden iki kişi seçeceğiz. Kimse kim vurduya gitmeyecek. Sizlerin memnun olması için ve adil olmak şartıyla elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Evet sorunlar işte böyle yerinde çözülmeli. Ardahan'da çok donanımlı ve vizyonlu insanlar var. Milletvekili Orhan Atalay gibi, Başkan Yunus Baydar gibi, Özel Idare Genel Sekreteri Anıl Aksel gibi ve her zaman söylerim Kars ve Ardahan için  bir Veli nimet olan Sn. Bakanı'mız Ahmet Arslan gibi, bunlara daha geniş imkanlar sağlanırsa ancak Ardahan ve bölge gelişir. Yoksa bu bölge hiç bir zaman cazibe merkezi olmaz. Ardahan'ı mız yatağa düşmüş bir hasta misali iyileşeceği günü iple çekiyor. Ankara maalesef doğru teşhisi koyamadı. Doğru teşhis konulmadığı sürece verilen her ilacında yarardan çok zararı olacağını Unutmamalıyız. Doğru teşhisi ise Ardahanlının donanımlı ve vizyonlu bir kaç insanından başka kimse koyamaz.
Kalkınma ancak o zaman mümkün olabilir.

MEMET AVŞAR


11:16, 13.02.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500