Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » SOĞUK KENTİN VEKİLİNDEN ISITAN HABERLER

SOĞUK KENTİN VEKİLİNDEN ISITAN HABERLER

 Fotoğraf

ARDAHANLILARIN ASIRLIK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan ile Posof arasındaki mesafeyi 65 kilometreye düşürecek tünelin müjdesini verdi.
Ardahan’ın ’çılgın projesi’ olarak adlandırılan Ilgar dağı tünelinin ihalesi Kasım’da yapılacak. AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, projenin bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
Atalay, Tünel İhalesi 2014 yılında yapılmış olan Ardahan-Posof kara yolundaki Ilgar Dağı tünel projenin tamamlanmasından sonra şimdi de yapım ihalesine çıkılan proje ile Ardahan’ı Kafkasya’nın Merkezi kılmak istediklerini ifade etti. Atalay, ’’Posof’un kara talihini değiştirmek için beklenen haber hamdolsun geldi. Çıldır Aktaş yolu üzerinde yapımı devam eden Mozaret Tüneli’nden sonra şimdi de sıra Ilgar Tüneli’nde. İhalesi 2014 yılında yapılmış olan projenin tamamlanmasından sonra şimdi de yapım ihalesine çıkıldı.
EKAP’ta yer alan ilana göre projenin ön yeterlilik ihalesi 2 Eylül’de yapılacak. Tahmini değerlendirme süresi dikkate alındığında muhtemelen Kasım’ın ikinci haftasında ikinci oturumu, Aralık’ta ise sözleşmenin yapılması öngörülüyor. Önümüzdeki Bahar’la birlikte Çıldır yol ayrımından itibaren Tünel’i de içeren 41 km’lik uluslararası standartlardaki duble yolun kazmasını büyük bir sevinçle hep birlikte vuracağız inşallah. Bu ülke insanına sevinçleri haram kılmak isteyen alçaklara rağmen Batı’da da Doğu’da da gıpta ile seyredilecek BüyükTürkiye’nin inşasına devam edeceğiz.’’ dedi.
Atalay, ’’Ardahan için tarihi öneme sahip bu yatırımda emeği geçen, katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a, zerre miktar da olsa emeği geçen herkese şahsım ve Ardahan adına teşekkür ederim.’’



YENİ GÖLE DEVLET HASTANESİ HİZMETTE GİRDİ
Ardahan Milletvekili prof. Dr. Orhan Atalay'ın ısrarlı çabası ve her aşamasını önemseyerek denetlediği yeni Göle Devlet Hastanesi yarın hizmet verecek.
Açılışı daha sonra yapılacak Yeni Göle Devlet Hastanesi bu gün 18 itibarı ile Acil Servisini yeni binaya taşıyarak yarın diğer servislerinde yeni yerine taşıyarak Halka hizmet verecek.
Bunca çabanın, uğraşın ve emeğin sonucu kendi yerinde hizmet verecek Göle Devlet Hastanesi Göle halkında sevinçle karşılanırken Ardahan Milletvekili prof. Dr. Orhan Atalay, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, ilçe Ak Parti Başkanı İlhan Gültekin ve Başhekim Cevdet Özsever " ilçemize hayırlı olsun" dileğinde bulundular.
Göle Devlet Hastanesi.. Bu gün saat 18 den itibaren ,yeni hizmet binasinda hizmet verecek


08:50, 22.01.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500