Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan’ın gururu Özlem Kaya tarih yazdı

Ardahan’ın gururu Özlem Kaya tarih yazdı

 Fotoğraf


Türkiye, Avrupa Kros Şampiyonası’nda kadınlarda ve genelde şampiyon oldu
Ardahan’ın gururu Özlem Kaya tarih yazdı
Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, İtalya’nın Chia kentinde düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nda ikisi bireysel, biri takım altını olmak üzere toplam 6 madalya kazandı, ülkeler sıralamasında da şampiyon oldu. Ardahan’ın gururu başarılı sporcu Özlem Kaya’nın da içinde yer aldığı kadın takımı altın madalyayı kimseye bırakmadı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, Avrupa Kros Şampiyonası’nda tarihe geçti. İtalya’nın Chia kentinde gerçekleştirilen 23. Avrupa Kros Şampiyonası’nda Yasemin Can, bireysel olarak altın madalyaya uzandı. Böylece Türkiye, Avrupa Kros Şampiyonaları tarihinde tüm bireysel dallarda şampiyon çıkaran ilk ülke olurken Ardahan’ın gururu başarılı atlet Özlem Kaya’nın da yer aldığı kadın takımı da şampiyon olmayı başardı. Ay-yıldızlı sporcular İtalya’da ayrıca erkeklerde Aras Kaya’yla kürsünün en üst basamağına çıkarken ülkeler sıralamasında da birinci oldu.

Doğum gününde şampiyon

31 kişilik ekiple İtalya’ya giden Türkiye adına kadınlarda piste çıkan 6 kadın sporcumuzdan Yasemin Can ve Meryem Akda birinci ve ikinci olurken Esma Aydemir, Özlem Kaya, Sebahat Akpınar ve Sevilay Eytemiş’in performansları sayesinde kadınlar takım altın madalyası da Türkiye’ye geldi. Öte yandan Yasemin Can da 20 yaş gününde bu sezonki 3. Avrupa şampiyonluğuna erişti.

Böylece Türkiye, U-20 erkek ve kadın, U-23 erkek ve kadın ve erkeklerden sonra Avrupa Kros Şampiyonası’nda eksik kalan kadın şampiyonluğunu da tamamlamış oldu ve bunu yapan ilk ülke olarak tarihe geçti.

14 yıllık Britanya hakimiyetini Türkiye bitirdi

Erkeklerde ise Aras Kaya ve Polat Kemboi Arıkan, podyuma çıktı. 7000 metre sonrasında iyice vites arttıran ikili bitiş çizgisine birlikte girerken Aras altın, Polat da gümüş madalyaya uzandı. Erkeklerde Türkiye, takım olarak üçüncü olarak podyuma çıkmayı başardı.

İtalya’da düzenlenen 23. Avrupa Kros Şampiyonası’nda 6 madalya elde eden Türkiye, böylece 14 yıllık Britanya hakimiyetine son verip ülkeler sıralamasında birinci olmayı da başardı.

 


11:52, 21.12.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500